Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez Saganovcov i Bašku. Slovenská zostava na MS je známa

Šesť slovenských reprezentantov sa zúčastní na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike, ktoré sa od štvrtka do nedele (24.- 27. 9.) uskutočnia v regióne Emilia Romagna na severe Talianska.

22.09.2020 15:57
Patrik Tybor Foto: ,
Patrik Tybor do Imoly pôjde.
debata (1)

Nové dejisko šampionátu namiesto pôvodného Švajčiarska aj rýchle vloženie do nabitého cyklistického kalendára spôsobili, že v slovenskom tíme budú chýbať jazdci tímu Bora-Hansgrohe Peter a Juraj Saganovci a Erik Baška.

V Taliansku sa bude súperiť o medaily len v hlavných kategóriách mužov a žien, juniori a pretekári do 23 rokov z programu MS vypadli.

Slovenskú zostavu pre nedeľňajšie preteky mužov s hromadným štartom tvoria pretekári Dukly Banská Bystrica Ján Andrej Cully, Marek Čanecký, Martin Haring, Juraj Bellan a Patrik Tybor. V ženskom pelotóne pre sobotňajšie preteky s hromadným štartom bude len Tereza Medveďová (WCC Team).

Rebríček odmien na Tour de France 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Bora-Hansgrohe: 72 020 €.

Vo štvrtkovej individuálnej časovke mužov bude Slovensko reprezentovať Ján Andrej Cully, piatkovú ženskú časovku Slovensko neobsadzuje. Potvrdili to na Slovenskom zväze cyklistiky.

Mužské preteky s hromadným štartom sa uskutočnia v nedeľu 27. septembra a budú mať dĺžku 259 km. Cyklisti budú prekonávať na okruhu dlhom 28,8 km dve stúpania. Celkovo ich čaká prevýšenie 5000 metrov. Časť pretekov vrátane štartu aj cieľa sa uskutoční aj na motoristickom okruhu Imola.

Na štarte by nemali chýbať slovinskí hrdinovia z Tour de France Primož Roglič a Tadej Pogačar, rovnako silný Belgičan Wout van Aert, Francúz Julian Alaphilippe či domáci favorit Vincenzo Nibali. Briti sa budú spoliehať na Gerainta Thomasa, Dáni na Jakoba Fuglsanga.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

„K najväčším absenciám môžeme zaradiť Petra Sagana, ktorý si dopraje oddych pred Giro d'Italia. Vzhľadom na náročný profil budú chýbať aj Holanďan Mathieu van der Poel a úradujúci majster sveta Dán Mads Pedersen,“ napísal špecializovaný portál Cyclingnews.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #Erik Baška #MS 2020 v cyklistike