Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spadnutá reťaz či uštipnutie včelou. Smolu Bory prebila vášeň

Cyklistický tím Bora-Hansgrohe avizoval prostredníctvom šéfa Ralpha Denka tri základné ciele na 107. ročníku Tour de France.

21.09.2020 10:21
debata (7)

Peter Sagan mal opäť zabojovať o zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže, Emanuel Buchmann mal zaútočiť na pozíciu v prvej trojke celkového poradia a niekto z tímu mal vyhrať aspoň jednu etapu.

Podarilo sa len to posledné, víťazom 16. etapy s cieľom vo Villard de Lans sa po sóloúniku stal Lennard Kämna. Buchmann po zranení kolena nebol v správnej vrchárskej forme a Saganove dve pódiové umiestnenia a ďalšie dve štvrté miesta v etapách nestačili na víťaza bodovačky Sama Bennetta.

"Mali sme aj veľa smoly. Petrovi Saganovi v šprinte spadla reťaz, Lukasa Pöstlbergera uštipla včela a musel odstúpiť. Celkovo však hodnotím kladne naše vystúpenie. Prezentovali sme sa ako tím.

Naši cyklisti jazdili s vášňou a bojovne a bola tam aj potrebná forma. Keď Lennard Kämna vyhral etapu, bola to odmena za tvrdú prácu. Všetci sme si vydýchli.

Určite v tomto tíme drieme veľký potenciál pre ďalšie víťazstvá. O rok sa na Tour de France vrátime opäť s ambicióznymi cieľmi," zhodnotil Ralph Denk na oficiálnom tímovom webe bora-hansgrohe.com.

Posledná etapa Tour de France 2020 Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Primož Roglič a Tadej Pogačar si mali počas...

Sagan si zvykol v minulosti po Tour de France odfúknuť, lenže táto posunutá sezóna má v nabitej jeseni iné pravidlá hry.

Sagan sa nezúčastní na MS v talianskej Imole, ktoré sa konajú od 24. do 27. septembra. Už o necelá dva týždne na neho čaká prvýkrát v kariére štart na Giro d'Italia.

Aj na týchto nemenej prestížnych a náročných pretekoch Grand Tour sa možno pokúsi o zisk dresu určeného pre víťaza bodovacej súťaže. Na Gire máva cyklámenovú farbu.

„Potrebujem prísť na Giro d'Italia čerstvý, aby som mal chuť bojovať o ďalšie ciele. V najbližších dňoch nechcem ani veľmi trénovať, skôr si chcem užiť chvíle so synom a potom ma čaká trojtýždňový výlet do Talianska,“ uviedol Sagan pre RTVS.

Giro odštartuje 3. októbra.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Bora Hansgrohe