Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tour pokračuje bez obhajcu. Som totálne rozbitý, priznal Bernal

Úradujúci celkový víťaz Egan Bernal odstúpil pred stredajšou 17. etapou z cyklistických pretekov Tour de France.

16.09.2020 08:43 , aktualizované: 10:05
Egan Bernal Foto: ,
Obhajca žltého dresu Egan Bernal odstúpil pred 17. etapou.
debata

Kolumbijského jazdca tímu Ineos Grenadiers trápia problémy s chrbtom, vinou ktorých zaostával v priebežnej klasifikácii za lídrom Primožom Rogličom takmer už o 20 minút. V utorkovej 16. etape prišiel do cieľa až na 127. mieste.

Dvadsaťtriročný Bernal nedokončil pre rovnaké problémy ani generálku na Tour Critérium du Dauphiné, keď absolvoval iba tri etapy. Na TdF sa trápil a v utorkovej 16. etape stratil v celkovom poradí ďalších desať minút na lídra Rogliča.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

„Trpel som celý deň, bolesti chrbta sa stupňovali a na záverečnom stúpaní mi to prešlo aj do kolena. Som totálne rozbitý,“ povedal v utorok podľa webu AS.

Jeho problémy sa začali už v nedeľu, keď mu dali zabrať záverečné tri stúpania:

„Stratil som tam tri roky života. Snažil som sa, dal som do toho všetko, ale nedokázal som udržať tempo.“

Jeho tím sa napokon rozhodol stiahnuť ho pred náročnými horskými etapami. Bernal tak neobháji triumf, ktorý vlani dosiahol a stal sa najmladším víťazom celkovej klasifikácie od roku 1909.

Videopreview 17. etapy:

Video

„Takto som nechcel skončiť, ale za týchto okolností to bolo najlepšie riešenie. Mám veľkú úctu k týmto pretekom a už sa teším na budúci rok,“ uviedol Bernal podľa Daily Telegraph.

„Rozhodli sme sa v Eganovom záujme. Je srdcom šampión, ale je ešte mladý, čaká ho mnoho pretekov a v tejto chvíli to bolo najlepšie riešenie,“ dodal šéf tímu Ineos Grenadiers Dave Brailsford.

Podľa Ineosu sa však pre Bernala sezóna neskončila: „Teraz sa bude sústrediť na zotavenie a reštart jeho cieľov v tomto ročníku.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Egan Bernal