Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pre VTM Nieuws: Van Aert ma urazil. Budem sa s ním baviť, až keď...

Peter Sagan sa pred začiatkom štvrtkovej etapy zastavil aj pri belgických médiách. Pochopiteľne, že tie sa ho pýtali na incident s Woutom van Aertom zo stredy. Slovenský šampión im predostrel svoju verziu.

10.09.2020 20:14
selfie Foto:
Wout van Aert kričí na Petra Sagana v cieli 11. etapy TdF 2020.
debata (43)

Najprv v krátkosti, čo sa stalo: Sagan sa rozhodol špurtovať popri bariére, kde nebolo veľa miesta. V jednej chvíli, aby si uvoľnil priestor, ramenom narazil do Belgičana. Skúseného Žilinčana penalizovali – odsunuli ho na posledné miesto v skupine a vzali body v súťaži o zelený dres.

Sagan zareagoval na prvú otázku VTM Nieuws novinárov takto: „A vari som mal zastaviť?“

„Takmer som narazil do bariéry s mojimi riadidlami, bolo to v tej chvíli dosť riskantné,“ povedal. „Môj manéver voči Van Aertovi však riskantný nebol. Alebo som mal začať brzdiť? Bavíme sa predsa o špurte. Ak budem brzdiť sto metrov pred cieľom, tak to som mohol radšej zostať doma,“ odpovedal.

Následne prezradil, čo sa dialo za cieľovou čiarou. Podľa televíznych záberov sa Van Aert veľmi hneval a Slovákovi dokonca ukázal prostredník (od organizátorov za to dostal pokutu, cca. 170 eur, pozn. red.).

„A či som sa s ním bavil? Nie, po dojazde do cieľa ma slovne inzultoval a to je všetko. Vôbec neviem, čo by som mu mal vysvetľovať. Ak sa mi ospravedlní, rád si s ním pohovorím. Inak určite nie,“ dodal 30-ročný slovenský cyklista.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Wout van Aert #Tour de France 2020