Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greipel naložil Saganovi: Je zúfalý, lakte i kolená používa bežne

V hromadných dojazdoch spolu súperia už niekoľko sezón. André Greipel sa pripojil k skupine cyklistov, ktorí kritizovali Petra Sagana za jeho manéver v závere stredajšej 11. etapy Tour de France.

10.09.2020 15:12
Greipel Sagan Foto: ,
Peter Sagan a André Greipel v špurtérskom súboji na Tour de France 2016.
debata (10)

„Trest pre Sagana je spravodlivý. Je zúfalý, jeho správanie bolo cez čiaru,“ vravel nemecký veterán pre belgickú televíziu Sporza.

Skúsený cyklista tímu Israel Start-Up Nation, ktorý v júli oslávil 38. narodeniny, je známy tým, že v špurtoch sa vyhýba kontaktom a preferuje jazdu v línii.

Aj preto nepatrí medzi fanúšikov agresívneho štýlu v podaní Sagana.

„Nie je to prvýkrát, čo Sagan bránil pozíciu v špurte s pomocou lakťov či kolien. Našťastie, tentoraz nikto neutrpel žiadne zranenie,“ vyjadril sa jazdec s prezývkou Gorila a pokračoval:

"Ak by rozhodcovia podrobne analyzovali každý jeho špurt, zistia, že častokrát sa pohybuje na hranici pravidiel.

Či je nervózny, že nemá zelený dres? Je zúfalý a potom sa dejú takéto veci. Musí bojovať o každý jeden bod. Avšak mal by to robiť podľa pravidiel, čo sa v stredu nestalo."

Greipelovi sa na tohtoročnej Tour nedarí podľa predstáv. V doterajších jedenástich etapách sa len raz ocitol v najlepšej desiatke, keď bral šiestu priečku v utorkovom finiši v Saint-Martin-de-Ré.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #André Greipel #Tour de France 2020