Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabudnite na brzdy. Legenda vysvetľuje, prečo Sagan nemal na výber

Chris Horner je bývalý cyklista, ktorý má vo svojej zbierke aj víťazstvo na slávnej Vuelte. Skúsený Američan sa rozhodol vyjadriť aj ku kolízii Petra Sagana s Woutom van Aertom. Slováka sa zastal.

10.09.2020 11:52
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan a Wout van Aert.
debata (8)

„Pozrite si pohľad z helikoptéry, na začiatku špurtu Sagan mal pri bariére priestor. Nemôžem povedať, že Wout van Aert si nedržal líniu, ale posunul sa o pár centimetrov a medzeru zatvoril. Peter už potom nemal na výber,“ povedal niekdajší skvelý cyklista.

Pripustil, že jeho postrčenie mohlo na televíznej obrazovke vyzerať mimoriadne agresívne, ale ale patrí to k špurtom. Sagan si musel takto opäť otvoriť priestor," povedal.

A nemohol použiť brzdy, aby sa vyhol kolízii?

„A toto je problém. Ľudia tomu jednoducho nerozumejú. Veď sa len pozrite, kde majú špurtéri svoje ruky. Žiadny z nich ich nemá na brzde. Nemajú ich ani len blízko bŕzd. Nemajú ani šancu dotiahnuť na ne. Je to buď alebo. Buď dôjdete do cieľa alebo havarujete. Nič iné,“ prekvapil svojou odpoveďou.

Obaja pretekári podľa neho vedia, ako to v špurtoch chodí. A preto nebol Saganov manéver podľa Hornera nebezpečný. „Pretekári ich kalibru na 90 percent takýto súboj ustoja. Idú podobnou rýchlosťou. Keby jeden šiel o 20 km/h rýchlejšie ako druhý a štuchli by sa, bol by to oveľa väčší problém,“ vysvetlil.

Podľa neho bola diskvalifikácia prísna a Sagan si svoj priestor pri bariére zaslúžil. „Bola tam medzera a potom už nemohol zastaviť,“ dodal na záver.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2020