Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďania sa zastali Sagana: Kontrolujte nielen rúška, ale aj telefóny!

Peter Sagan došiel v stredajšej etape druhý, ale rozhodcovia ho po tom, ako v samotnom špurte strčil do Wouta van Aerta, diskvalifikovali. Väčšina sa zhodla na tom, že trest je správny. Bývalí holandskí cyklisti sa však slovenského trojnásobného majstra sveta zastali.

10.09.2020 10:18
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan a selfie tyč pred ním.
debata (63)

Napríklad Michael Rasmussen, dvojnásobný víťaz súťaže vrchárov na Tour de France, v statuse na Twitteri pripomenul, že Sagan sa neuhýbal len tak. „Policajti nemali len kontrolovať rúška, ale zároveň aj zbierať od ľudí telefóny popri trati,“ napísal a priložil detailnú fotografiu, na ktorej je vidieť mobilné zariadenie na selfie tyči v úrovni Saganovej hlavy.

„Wout van Aert si v zásade počínal správne,“ naznačil Stef Clement, tiež bývalý jazdec. „Šiel si svoju líniu. Zrazu sme mohli vidieť, ako Sagan hodil vlnu. Najprv si človek pomyslí, čo to do pekla robí? Následne si pozriete spomalené zábery z rôznych uhlov a zbadáte selfie tyč, ktorá vytŕča z davu. V tej chvíli Sagan pohne hlavou. Pozrite, ak by ste šli na bicykli veľkou rýchlosťou a do hlavy vám mala naraziť včela., neuhnete sa jej?“ zamyslel sa Holanďan.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

Clemente Saganovi rozumie. „Presne to Sagan povedal, že videl nejaký predmet. Pochopiteľne, Van Aert sa hnevá, lebo netuší, čo sa udialo. Vie len, že dostal veľmi silný bodyček. Ukáže mu prostredník zatiaľ čo Sagan vraví, snažil som sa len niečomu uhnúť, čo zlé som urobil? Pozrite, môžte si o tom myslieť čo len chcete, ale faktom je, že spoza ohrady trčal nejaký predmet,“ poznamenal.

„Podľa všetkého Sagan šiel po etape do tímového autobusu Jumbo-Visma, aby situáciu objasnil. Hnevala ho reakcia Van Aerta. Ak by ste urobili niečo neakceptovateľné, nespravíte to.“ dodal.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2020