Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po páde končí ďalšie známe meno. Nie sme v roku 1908, schytali organizátori Tour

Taliansky cyklista Davide Formolo utrpel počas utorňajšej desiatej etapy pretekov Tour de France zlomeninu kľúčnej kosti a bude musieť podstúpiť operáciu. Informoval o tom denník Le Figaro.

08.09.2020 22:18
Nicolas Roche Foto: ,
Jeden z pádov v 10. etape, po ktorom skončil na zemi aj Nicolas Roche z tímu Sunweb.
debata

"Davide má zlomenú kľúčnu kosť, ktorá je navyše mierne posunutá,“ citovalo francúzske periodikum z tlačového vyhlásenia tímu UAE Emirates, v ktorom ozrejmilo dôsledky Talianovho pádu približne 60 km pred cieľom utorňajšej etapy.

„Operácii sa podrobí v najbližších 48 hodinách, dúfame, že do súťažného diania sa bude môcť vrátiť v priebehu piatich až šiestich týždňov,“ priblížil lekár tímu Jeroen Swart.

Formolo spadol počas hromadného pádu, ktorého súčasťou bol aj jeho tímový kolega Tadej Pogačar.

Slovinec, ktorý je ašpirantom na celkové pódium, stratil vo Formolovi už druhého tímového kolegu na prebiehajúcom 107. ročníku cyklistickej „Starej dámy“, v nedeľu odstúpil Talian Fabio Aru.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

Manažér tímu EF Education First Jonathan Vaughters už pred štartom 10. etapy predvídal dramatický scenár.

„Trasa je neuveriteľne nebezpečná. Ak by v pelotóne bolo 25 jazdcov alebo by sme boli v roku 1908 a pretekári by boli od seba vzdialení 20 minút, bolo by to fajn. Ale nič z toho nie je,“ podelil sa s dojmami s dávkou kritiky.

Utorkovú 10. etapu vyhral Ír Sam Bennet, ktorý triumfoval v záverečnom špurte. Jazde tímu Deceuninck-Quick Step zároveň vyzliekol Slováka Petra Sagana zo zeleného dresu, po utorku má pred ním 21 bodový náskok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Davide Formolo