Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcem byť plačko, neubránil sa Bennett. Sagan: Šancí je stále dosť

Dosiahol najlepšie umiestnenie na tohtoročnej Tour, napriek tomu Petra Sagana už druhýkrát obral o zelený dres írsky cyklista Sam Bennett.

08.09.2020 19:45
debata (1)
Sam Bennett v zelenom drese po 10. etape. Foto: SITA/AP, Kenzo Tribouillard
Sam Bennett Sam Bennett v zelenom drese po 10. etape.

V 10. etape, v ktorej sa Ír tešil z premiérového víťazstva na Starej dáme a Sagan finišoval tretí, sa v súťaži o zelený dres bojovalo až o 70 bodov.

Na šprintérskej prémii si Sagan odniesol za druhé miesto 17, jeho súper za tretiu priečku o dva menej. Akoby šetril sily, predvídali aj komentátori televízneho prenosu na Eurosporte. Mali pravdu.

Líder Deceunincku-QuickStep v cieli prešpurtoval o pár decimetrov Caleba Ewana, tretí Sagan zaostal o dĺžku bicykla. Ír tak po utorku vedie o 21 bodov.

„V závere som mal veľmi ťažký prevod a bál som sa, že ma Ewan opäť zdolá. Taktiež som si myslel, že som vyšprintoval neskoro a zabudol som hodiť bicykel na cieľovú čiaru. Tŕpol som, že ma Ewan dostihol,“ vravel v cieli dojatý víťaz pre Eurosport.

„Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tomto úspechu, celému tímu a Patrickovi (Lefeverovi, šéfovi tímu, pozn.) za to, že mi dali túto šancu a všetkým, ktorí ma sem dostali. Samozrejme, aj mojej žene a všetkým pri mne. Prepáčte, že plačem, nechcem vyzerať ako plačúce dieťa,“ dodal v emotívnom rozhovore debutant na Tour.

Jeho najväčší konkurent v bodovacej súťaži Sagan hovoril o dni plnom stresu, počas ktorého sa všetci obávali vetra.

"Takmer celá etapa bola v protivetre a v niektorých miestach nás potrápil bočný vietor. Došlo k niekoľkým pádom a rozdeleniu skupiny. Nakoniec sme finišovali v chaotickom šprinte, Sam Bennett ukázal, že dokáže vyhrať etapu a vybojoval si zelený dres.

Sme však ešte len v polovici Tour a myslím si, že ešte sa naskytne niekoľko dôležitých príležitostí získať ho späť," cituje Sagana stránka tímu Bora-Hansgrohe.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

Aj stredajšia 11. etapa prinesie šancu pre špurtérov. V hre bude opäť 70 bodov – 20 za víťazstvo v špurtérskej prémii, 50 za triumf na cieľovej páske v meste Poitiers. V konečnom zúčtovaní môžu hrať rozhodujúcu úlohu.

Ďalšie dni sa už pelotón priblíži k horám a namiesto špurtérov sa k slovu dostanú vrchári a jazdci na celkové poradie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Sam Bennett