Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan ďakoval kolegovi. Urobí všetko, aby si zelený dres udržal až do Paríža

Peter Sagan v pondelok absolvoval iba svoju piatu etapu na cyklistickej Tour de France v tímovom drese bez toho, aby bol nositeľom žltého, zeleného alebo bieleho či dúhového dreu svetového šampióna alebo špeciálneho pre majstra SR.

31.08.2020 19:27
debata (3)
Peter Sagan po 3. etape v zelenom drese. Foto: SITA/AP, Benoit Tessier
Peter Sagan Peter Sagan po 3. etape v zelenom drese.

V minulosti tak absolvoval prológ v roku 2012 pri svojej premiére na Tour, neskôr úvodnú časovku v roku 2017, potom prvú etapu v roku 2019 a napokon tohtoročnú úvodnú etapu.

Od utorka sa všetko vráti do starých koľají. Vďaka druhému miestu na rýchlostnej prémii a piatej priečke v cieli sa slovenský rýchlik dostal na čelo bodovacej súťaže Starej dámy. Doterajšieho lídra Alexandra Kristoffa predstihol o dva body.

V závere 198-kilometrovej etapy z Nice do Sisteronu sa síce na chvíľu ocitol aj na čele špurtu, no v zostávajúcich metroch ho predstihli viacerí súperi. Najrýchlejším bol Caleb Ewan z tímu Lotto Soudal.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

Tridsaťročný Slovák je rekordér v počte získaných zelených dresov z Tour, na konte ich má sedem.

"Bolo to ako prvý deň. Začal som príliš skoro, fúkal protivietor a spomalil som. Špurt je o tom, občas musím viac riskovať. Som šťastný zo zeleného dresu.

Musím sa poďakovať Danielovi Ossovi. Zostal so mnou celý deň a chránil ma pred vetrom.

Toto bol tretí deň, nemám žiadne zranenia, takže je to dobré. Som šťastný, že mám zelený dres, je pekné ho nosiť a urobím všetko pre to, aby som ho udržal až do Paríža," citovali Sagana oficiálne stránky pretekov a tímu.

V utorok je na programe prvá horská etapa 107. ročníka zo Sisteronu do lyžiarskeho strediska Orcieres-Merlette dlhá 160,5 km. Na pelotón čaká päť stúpaní vrátane záverečného 1. kategórie, ktoré má dĺžku 10,4 km a priemerný sklon šesť percent.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan