Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jazdec Bory mal opakovaný test negatívny. Nahnevaný Denk žiada zmenu metódy

V cyklistickom tíme Bora-Hansgrohe sa po opakovaných testoch na koronavírus neobjavil ani jeden pozitívny test.

26.08.2020 12:30
Bora-Hansgrohe Foto: ,
Cyklisti tímu Bora-Hansgrohe na archívnej snímke.
debata (4)

Tím v utorok oznámil, že sa odhlásil z pretekov Bretagne Classic, pretože jeden z jeho jazdcov mal pozitívny test. Slovák Peter Sagan na podujatí štartovať nemal.

Bora o výsledkoch opakovaného testu informovala v stredu, správu priniesol portál cyclingnews.com: „Tento jazdec bol testovaný opäť v priebehu dňa a bol negatívny, rovnako ako ostatní cyklisti nášho tímu.“

V reakcii na túto správu vyjadril manažér tímu Ralph Denk pochybnosti o testovacej stratégii Medzinárodnej cyklistickej únii (UCI).

Najvplyvnejšie osoby vo svetovej cyklistike Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Bob Stapleton - bývalý šéf tímu...

Uviedol, že testovanie na COVID-19 by sa mohlo riadiť metódou použitou v antidopingových testoch, pričom na potvrdenie sa použije A-vzorka aj B-vzorka.

"Hovoríme o športovcoch, ktorí sa týždne či mesiace pripravovali na preteky a potom im štart nebol umožnený pre falošný nález. Stiahli sme celý tím z podujatia WorldTour.

Ide nielen o body, ale aj prezentáciu v médiách, inými slovami, o reklamnú hodnotu, na ktorej sú založené záväzky našich športovov. Tieto výhody nám dnes boli odňaté," cituje Denka spomínaný zdroj.

Najväčší favoriti Tour de France 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma).

"Samozrejme, že zdravie všetkých zúčastnených by malo mať zakaždým prioritu, no do úvahy sa musia brať aj ostatné aspekty. Myslím si, že je potrebné urobiť okamžité úpravy.

Vyžadujeme si istotu aj v súvislosti s testovacími postupmi a stratégiou. Ak ju nebudeme mať, čoskoro budeme čeliť vážnym problémom. Ktorá seriózna spoločnosť by chcela investovať do takejto lotérie?" dodal Denk.

Najväčší favoriti Tour de France 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma).
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bora-Hansgrohe #Ralph Denk