Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská raketa vytlačila Frooma z tímu: Nepodceňujte nás!

Žiadny Chris Froome či Geraint Thomas. Veteráni nepresvedčili a tím Ineos sa tak bude na Tour de France 2020 spoliehať najmä na talentovaných mladíkov.

24.08.2020 09:23
Sivakov Foto:
Pavel Sivakov v drese Ineosu.
debata

Jedným z nich je aj Pavel Sivakov.

Otec i mama boli profesionálni cyklisti, ktorí reprezentovali Sovietsky zväz. Sivakov sa narodil v Taliansku a vyrastal vo Francúzsku.

V Rusku nikdy nežil, ale reprezentuje jeho farby. Medzi profesionálmi jazdí od sezóny 2018, keď predtým pôsobil v juniorskom programe stajne BMC.

"Účasť na Tour de France bude pre mňa splneným snom. Na začiatku sezóny som si povedal, že by bolo skvelé, ak by som sa dostal do tímu pre top preteky.

Som nadšený z toho, že sa mi to podarilo. Predovšetkým chcem získať cenné skúsenosti a niekedy v budúcnosti sa pokúsiť o útok na celkový triumf," vraví 23-ročný mladík.

Etapové profily na Tour de France 2020 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Tour de France 2020 - profil 1. etapy

Bude silnejší ako Bernal?

Všeobecne sa očakávalo, že bývalý Sky vyrukuje na Starú dámu s triumvirátom Froome, Thomas, Egan Bernal.

Prví dvaja však nie sú po reštarte prerušenej sezóny v optimálnej forme a tak hlavným lídrom stajne bude Kolumbijčan, ktorý obhajuje titul z vlaňajška.

Zostavu Ineosu okrem Sivakova a Bernala dopĺňajú Andrey Amador, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe a Dylan van Baarle.

Ak popri lídrovi môže niekto „vyskočiť“, sú to Carapaz a práve mladý Rus. Carapaz vlani vyhral Giro d'Italia a čaká ho prvá Tour v kariére.

Sivakov ukázal potenciál už v minulej sezóne, keď vyhral Okolo Poľska i Okolo Álp a na Gire bol celkovo deviaty. Kvalitne začal tú aktuálnu a solídne pokračuje aj po reštarte.

Na nedávnom Critérium du Dauphiné obsadil konečné 11. miesto aj napriek tomu, že ho v predposlednej etape postihol nepríjemný pád. Na začiatku augusta bral druhú priečku na La Route d'Occitanie.

„Cítim sa dobre. V tíme vládne skvelá nálada, sme pripravení podrobiť naše snaženie spoločnému cieľu. Každý musí predviesť maximálny výkon, inak nebudeme úspešní,“ burcuje Sivakov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Love these Andorran summer days

Príspevok, ktorý zdieľa Pavel Sivakov (@pavel_sivakov),

Oslabené Jumbo

Hlavným vyzývateľom Ineosu v boji o celkový triumf malo byť zoskupenie Jumbo-Visma, ktoré plánovalo narušiť hegemóniu britského tímu na Tour (Ineos/Sky vyhral sedem z posledných ôsmich ročníkov).

Lenže Holanďania majú problémy so zraneniami.

Steven Kruijswijk je mimo hry, štart doráňaného Primoža Rogliča je ohrozený. Obaja utrpeli pády na Critérium du Dauphiné.

"O víťazovi sa rozhodne v treťom týždni Tour a dovtedy zostáva ešte veľa času. Určite by som nás neodpisoval.

V tíme vládne zdravá konkurencia, každý vie, čo má robiť. Nevieme sa dočkať štartu," dodáva Sivakov.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Pavel Sivakov #Ineos #Tour de France 2020