Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan ukázal prstom na pretekára, s ktorým sa pobije o zelený dres

Slovenský cyklista Peter Sagan naznačil, že Wout van Aert je tým jazdcom, s ktorým by mohol zviesť súboj o zelený dres na Tour de France.

17.08.2020 17:06
Van Aert cyklistika Tour Foto:
Wout Van Aert v zelenom drese na Critérium du Dauphiné.
debata (4)

A to aj napriek tomu, že Belgičan bude mať na francúzskych cestách povinnosti domestika. Jeho tím Jumbo-Visma chce prelomiť dominanciu tímu Ineos v celkovom poradí.

„Každý rok je viac a viac náročné získať zelený dres, ale nie nemožné. Opäť sa o to pokúsim,“ povedal rodák zo Žiliny pre Cyclingweekly na sklonku uplynulého týždňa.

Sagan sa zúčastnil na päťetapových pretekoch Critérium du Dauphiné. Chcel na nich nabrať kondíciu pred Tour aj Giro d'Italia – to zn. 42 dní v priebehu 57 dní.

Tridsaťorčný trojnásobný majster sveta tento rok vynechá tradičné klasiky v netradičnom termíne. Nepôjde ani na Paríž-Roubaix ani na Okolo Flámska. „Nebolo to náročné rozhodnutie. Na klasikách som sa zúčastňoval dlhé roky, o tom, že teraz pôjdem na Tour a Giro, som bol rozhodnutý dávno pred reštartom sezóny,“ poznamenal.

„Po všetkých tých problémoch s koronavírusom je cyklistický itinerár aký je. Nemôžem byť jednoducho všade. V tejto sezóne bolo Giro pre mňa dôležitejšie ako klasiky,“ dodal.

Kariéra Petra Sagana (2006-2021) Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan na začiatku kariéry medzi juniormi...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Wout van Aert #Tour de France 2020