Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štrk a samé jamy. Cyklisti hromžia na organizátorov generálky Tour

Nemeckí cyklisti Tony Martin a Andre Greipel skritizovali organizátorov pretekov Critérium du Dauphiné za slabú bezpečnosť.

16.08.2020 10:14
Remco Evenepoel Foto: ,
Remco Evenepoel po páde na Okolo Lombardska.
debata

Reagovali na hromadný pád v sobotnej 4. etape, po ktorom odstúpil tretí muž celkového poradia Emanuel Bucmann z tímu Bora-hansgrohe. Okrem neho skončili aj jeho tímový kolega Gregor Mühlberger a Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma).

„Na celom úseku bol štrk a samé jamy. Ľudia, ktorí vyberali trasu sa ani na sekundu nezamysleli nad bezpečnosťou jazdcov,“ napísal na instagrame Martin, ktorý vyzval Medzinárodnú cyklistickú úniu (UCI) na zmenu postoja: „Koľko vážnych nehôd sa ešte musí stať, aby sa začali meniť veci?“

V sobotu mal vážnu nehodu aj belgický cyklista Remco Evenepoel, ktorý spadol na klasike Okolo Lombardska. V prudkom klesaní nezvládol zákrutu, nabúral do nízkeho múru na moste a prepadol dolu.

Približne po dvadsiatich minútach ho odviezla sanitka, celý čas bol pri vedomí, na fotografiách ho bolo vidieť s bolestivou grimasou a fixáciou krku. Dvadsaťročný Evenepoel si zlomil panvu a utrpel pomliaždenie pľúc. Informovala o tom agentúra DPA.

Cyklistikou otriasla vážna nehoda ja pred dvoma týždňami na pretekoch Okolo Poľska. Vtedy v záverečnom špurte 1. etapy vytlačil Holanďan Dylan Groenewegen z tímu Jumbo-Visma svojho krajana Fabia Jakobsena do bariér.

Pretekár z tímu Deceuninck-Quickstep utrpel ťažké zranenia, na mieste ho museli oživovať a niekoľko dní strávil v umelom spánku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tony Martin #André Greipel #Critérium du Dauphiné 2020