Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hororový pád! Cyklistický supertalent Evenepoel nabúral do múru

Belgický cyklista Remco Evenepoel mal ťažký pád na sobotňajšej klasike Okolo Lombardska. V prudkom klesaní nezvládol zákrutu, nabúral do nízkeho múru na moste a prepadol dolu.

15.08.2020 17:49 , aktualizované: 21:49
debata

Približne po dvadsiatich minútach ho odviezla sanitka, celý čas bol pri vedomí, na fotografiách ho bolo vidieť s bolestivou grimasou a fixáciou krku. Vyšetrenia ukázali, že 20-ročný Belgičan utrpel viacero zranení vrátane zlomeniny panvy a podliatiny pravého pľúcneho laloka.

Zatiaľ nie je známe, ako dlho potrvá jeho absencia zo súťažného pelotónu, do nedele zostane v nemocnici v Taliansku na pozorovaní, potom odletí do rodnej krajiny.

„Remca Evenepoela ošetrili lekári a sanitka ho transportovala do nemocnice v Come. Ďakujem všetkým, ktorí mu zaželali skoré uzdravenie, veľa to pre nás znamená! Zároveň prosíme, aby ste sa vyhli špekuláciám o jeho zdravotnom stave, keď budeme mať niečo nové, budeme o tom informovať,“ napísal jeho tím Deceuninck-Quick-Step na twitteri.

Evenepoel spadol do priekopy so stromami v jednom z najrýchlejších a technicky najnáročnejších zjazdov v profesionálnej cyklistike. V roku 2017 sa tam zranili Jan Bakelants, Laurens de Plus, Simone Petilli aj Daniel Martinez. Na mieste nehody bol rýchlo tímový manažér Davide Bramati.

"Nevideli sme pád, iba sme o ňom počuli v tímovom rádiu. Keď sme prišli, zbadal som iba jeho bicykel a bicykel bez jazdca nie je pekný pohľad. Hneď som išiel dolu a videl som, že je v poriadku. Mohol hovoriť a povedal, že pociťuje bolesť na pravej strane.

Teraz je v nemocnici s lekármi, šéfom tímu Patrickom Lefeverem a rodinou. Myslím si, že sa zotaví, ale toto naše nešťastie by sa už mohlo skončiť," povedal Bramati.

Ďalší pretekár Quick-Stepu Fabio Jakobsen z Holandska mal hrozivú haváriu na pretekoch Okolo Poľska, utrpel vážne zranenia hlavy, no už ho prepustili z nemocnice domov.

Evenepoela považujú za jeden z najväčších talentov súčasnej svetovej cyklistiky. Tento rok štartoval na štyroch etapových podujatiach a na všetkých štyroch slávil celkové prvenstvo.

V závere sobotňajších pretekov navyše v malej rýchlosti zrazilo Nemca Maximiliana Schachmanna auto, ktoré nepatrilo do kolóny pretekov a na trati nemalo čo robiť. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe si pri páde poranil rameno, no do cieľa prišiel na siedmom mieste.

„Po ťažkých pretekoch by som si radšej dal studené pivo než teplú vodu v nemocnici,“ napísal Schachmann na instagrame k fotke z vyšetrení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Lombardska #Remco Evenepoel