Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skvelý aj po koronapauze. Mladík Evenepoel ovládol i preteky Vuelta a Burgos

Belgický cyklista Remco Evenepoel sa stal víťazom pretekov Vuelta a Burgos (kat. 2.Pro). Jazdec stajne Deceuninck - Quick Step si v záverečnej piatej etape ustrážil náskok na čele celkového poradia a do cieľa na vrchole stúpania Lagunas de Neila prišiel na treťom mieste.

01.08.2020 16:57
Remco Evenepoel Foto: ,
Remco Evenepoel.
debata

Etapové vavríny si vybojoval Kolumbijčan Ivan Ramiro Sosa (Ineos) pred domácim Mikelom Nievem (Bahrain-McLaren), ktorý sa posunul na druhé miesto v celkovej klasifikácii.

Evenepoel, len dvadsaťročný obrovský talent svetovej cyklistiky, tak vyhral aj tretie etapové preteky, na ktorých tento rok štartoval. Pred koronavírusuovou pauzou triumfoval aj na podujatiach Vuelta a San Juan v Argentíne a Volta ao Algarve v Portugalsku.

Potvrdil tak svoje obrovské kvality a štvrtý celkový triumf môže pridať už o pár dní, keď vyrazí na Okolo Poľska (5.-9. augusta).

Záverečná etapa viedla z mesta Covarrubias na vrchol Lagunas de Neila a merala 158 kilometrov. Krátko po štarte sa od pelotónu odtrhla šestica pretekárov, ktorá si vytvorila vyše šesťminútový náskok.

Hlavná skupina si však situáciu strážila, keďže o všetkom podstatnom sa malo rozhodnúť až v závere etapy, kde na pretekárov čakali tri stúpania 3. kategórie a záverečný výstup do cieľa najvyššej kategórie.

Najlepšie zarábajúci cyklisti v roku 2020 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Miguel Ángel López (Astana) - 1,5 milióna eur.

Únik šestice sa skončil asi desať kilometrov pred koncom a do akcie sa dostali najväčší favoriti. Aktívni boli najmä pretekári tímu Bahrain-McLaren, ktorí pracovali pre Landu a chceli ho dostať na prvé miesto. Stále sa im však nedarilo striasť Evenepoela.

Na záverečnom stúpaní sa pokúsil trikrát o únik samotný Landa, ale ani tak to nevyšlo. Na poslednom kilometri sa odtrhol Sosa a prišiel si po etapové víťazstvo, Landa finišoval druhý, Evenepoel tretí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Remco Evenepoel #Vuelta a Burgos