Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už vyše miliónová strata. Ak vírus udrie, budeme v sra.kách, znie z QuickStepu

Pozastavená sezóna má podľa neho obrovský vplyv na finančnú situáciu v tíme. Upozorňuje, že ďalšia koronavírusová pauza by mohla byť osudovou.

20.07.2020 13:30
Deceuninck-QuickStep Foto: ,
Cyklisti tímu Deceuninck-QuickStep na archívnej snímke.
debata

„Odhadujem, že sme doteraz prišli o 1,3 milióna eur,“ uviedol šéf belgickej cyklistickej stajne Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevere pre Het Laatste Nieuews, jeho slová cituje aj Cyclingnews.com.

„Ale rok sa ešte neskončil. Konečný stav budeme poznať 31. decembra, očakáva sa, že strata porastie až na 3 – 4 milióny eur,“ dodal.

Pri spomínanej čiastke ráta aj s tým, že plánované preteky počas troch mesiacov sa uskutočnia – vrátane Tour de France, Gira d'Italia, Vuelty a klasík.

Generálny manažér Etixx-QuickStep Patrick... Foto: SITA, Marko Erd
Patrick Lefevere, wtixx-quickstep Generálny manažér Etixx-QuickStep Patrick Lefevere.

„Ak koronavírus opäť všetko ochromí, tak budeme kompletne v sra.kách. Žiadneho biznismenovi nehovoríte, že by mal investovať bez toho, aby za to niečo dostal. Obávam sa, že sponzori nebudú naďalej platiť pre vaše modré oči,“ doplnil.

Túži po tom, aby sa jeho jazdci vrátili na preteky. Členov tímu navštívil na kempe vo Val di Fassa v severnom Taliansku. Rozhodli, že pred koronavírusom sa budú chrániť spoločne v kompletnej zostave.

Kalendár WorldTour pokračuje 1. augusta pretekmi Strade Bianche.

Lefevere tvrdí, že tím prezývaný Vlčia svorka je fyzicky aj psychicky pripravení na opätovné spustenie sezóny. Upozorňuje však, že šanca zhoršenia situácie je stále dosť vysoká.

„Dôležité je, aby každý používal rozum. A už nezhoršil situáciu, nepokúšal osud, ako to urobilo niekoľko ľudí v posledných týždňoch. Vírus nevidíme, ale je tu. Číha ako ostreľovač. Treba byť pozorný. Pretože druhá vlna pandémie by mohla byť pre ekonomiku fatálnou. Priam katastrofickou pre každého z nás,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Lefevere #Deceuninck-Quick Step