Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Všade Sagan. Bora posiela Juraja na slávne klasiky

Aj keď kariérou kráčajú spoločne - jeden bez druhého ani na krok - v sezóne, ktorá bude viac ako netypická, sa prakticky nestretnú. Peter a Juraj Saganovci z Bory-Hansgrohe pôjdu každý svojou cestou.

13.07.2020 06:12 , aktualizované: 12:52
Juraj Sagan Foto: ,
Juraj Sagan.
debata

Podstatné však je, že meno Sagan ani tento rok nebude chýbať na najprestížnejších cyklistických podujatiach…

Zatiaľ čo mladší a slávnejší Peter si v skrátenej sezóne zvolil supernáročnú kombináciu Tour de France – Giro d'Italia, kde absolvuje 42 etáp v priebehu 58 dní, Juraja posiela jeho zamestnávateľ na legendárne klasiky. Liége – Bastogne – Liége, či Paríž – Roubaix.

„Pravda, môj program sa ešte môže meniť. Avšak s tým, čo mi predostreli, som spokojný. Bude to zasa niečo nové. Teším sa,“ vraví slovenský cyklista.

Pandémia koronavírusu zhutnila cyklistickú sezónu iba do troch mesiacov. Všetko sa začne začiatkom augusta na talianskych cestách. Trojnásobný majster sveta podľa už skôr medializovaných správ najprv rozkmitá nohy na Strade Bianche a potom sa pokúsi prvýkrát ovládnuť preteky Miláno – San Remo.

Juraj Sagan pre Pravdu potvrdil, že jeho sezóna sa začne 6. augusta na štvoretapovom podujatí Czech Tour. Následne by mal štartovať na národných majstrovstvách Česka a Slovenska v Opočne, ktoré sa konajú cez víkend 22.8. a 23.8. Hneď odtiaľ sa presunie do francúzskeho Plouay, kde sa zúčastní na európskom šampionáte.

A – samozrejme – potom príde aj na Okolo Slovenska, ktoré okrem Bory sľubujú ďalších päť tímov kategórie World Tour.

Pre 31-ročného Žilinčana sa tá pravá sezóna začne až potom.

V nemeckom tíme sa rozhodli, že skúseného Slováka nepošlú na žiadnu Grad Tour, jazdiť bude na slávnych ardenských klasikách – Valónsky šíp, Amstel Gold Race s vrcholom na najstaršom monumente Liége – Bastogne – Liége.

Na konci októbra potom zamieri na Paríž – Roubaix, ktoré v roku 2018 ovládol jeho brat Peter.

Najlepší cyklošpurtéri v novodobej histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Džamolidin Abdužaparov (Uzb./60 triumfov) -...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan