Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokovaná hviezda. Pozrite si, ako ju pri rýchlosti 45 km/h naháňal farmár

Na pretekoch Giro d'Italia 2013 ho zdolal len Vincenzo Nibali. Rigoberto Urán sa stal prvým kolumbijským cyklistom, ktorý na podujatí Grand Tour skončil na pódiovom umiestnení.

18.06.2020 07:10
debata (2)
Rigoberto Urán. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Rigoberto Urán Rigoberto Urán.

V rodnej krajine patrí k najpopulárnejším športovcom. Práve tam vzniklo pred niekoľkými dňami video, ktoré sa stalo hitom internetu.

Pretekára tímu EF (Education First) pri tréningu na časovkárskom bicykli s ním pri rýchlosti približne 45 km/h držal krok 60-ročný miestny farmár Ivan. Vo voľnom oblečení, pracovných topánkach a s batohom na chrbte…

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Mijitos vean pues, cuando le sale a uno la verdadera competencia en el camino.

Príspevok, ktorý zdieľa Rigoberto Urán (@rigobertouran),

Tridsaťtriročného Urána výkon krajana ohromil a nielenže ho následne vyzval na virtuálne preteky, no daroval mu aj úplne nový bicykel Cannondale.

„Keď na cestách získaš skutočnú konkurenciu,“ napísal Urán k videu, ktoré podľa tamojších médií nie je zinscenované. Pestovateľa kvetov označil za skutočnú raketu, ktorá mu spríjemnila tréningové nasadenie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ivancho en el remate de hoy, todo un volador, estas cosas me alegran la vida

Príspevok, ktorý zdieľa Rigoberto Urán (@rigobertouran),

Urán koncom apríla poskytol úprimný rozhovor pre Kolumbijskú cyklistickú federáciu. Cyklistiku označil za chudobný šport podporovaný len biznisom.

Priznal, že v dôsledku pandémie koronavírusu jeho tím znížil mzdy o 40 percent a s niekoľkými zamestnancami sa musela rozlúčiť.

„Najviac mi je ľúto mladých, začínajúcich pretekárov. Možno kúpili dom pre svoje mamy a potom sa stane toto. Platy sa znižujú, máme nové zmluvy a niekoho z tímu aj vyhodili,“ zamrzelo Urána.

100. Luka Dončič (Slovinsko, basketbal).
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).
+1395. Mark Cavendish (Austrália, cyklistika).
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rigoberto Urán