Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganove plány sú jasné. Trúfne si na Giro i Tour

Slovenský cyklista Peter Sagan odštartuje sezónu po koronavírusovej pauze 1. augusta na talianskom podujatí Strade Bianche.

16.06.2020 15:39
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Tento rok absolvuje aj dve Grand Tour – Giro d'Italia a Tour de France. O programe trojnásobného majstra sveta informoval manažér Saganovho tímu Bora – Hansgrohe Ralph Denk.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) prerušila sezónu v marci po vypuknutí pandémie koronavírusu. Reštart v najvyššej kategórii World Tour je naplánovaný práve na prvý augustový deň v Taliansku, kde nebude chýbať ani Sagan.

Najlepší športovci 21. storočia (Marca) Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
100. Luka Dončič (Slovinsko, basketbal).

O týždeň po Strade Bianche ho čaká monument Miláno – San Remo (8. augusta). Pred TdF ešte slovenský cyklista absolvuje preteky Miláno – Turín.

Tour de France odštartuje 29. augusta a potrvá do 20. septembra. Po dvanásťdňovej pauze sa začne aj druhá Grand Tour sezóny Giro d'Italia (3. – 25. októbra).

Najvplyvnejšie osoby vo svetovej cyklistike Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Bob Stapleton - bývalý šéf tímu...

Sagan sa tak nepredstaví na (belgických klasikách ani Paríž-Roubaix a ani na Okolo Slovenska (16. – 19. septembra), kde by však nemal chýbať jeho brat Juraj a tretí Slovák v Bore Erik Baška.

„Peter dal slovo, že pôjde na Giro a my sme ho podporili. Na Tour de France bude lídrom nášho tímu Emanuel Buchmann, náš cieľ je získať pódiové umiestnenie. Peter sa na Tour de France pokúsi vybojovať zelený dres. Chceme vyhrať aj etapu. Jediný rozdiel oproti uplynulým sezónam je neúčasť na klasikách, ale ísť dve ťažké etapové preteky po sebe bude veľmi náročné,“ citoval Denka portál cyclingnews.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Giro d'Italia