Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bora sa rozdelila. Sagana poslala s menšou partiou vysoko do hôr

Život sa definitívne vracia do starých koľají.

14.06.2020 10:02
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan (vpravo) a Daniel Oss.
debata

Aj cyklisti sa už pomaly rozbiehajú. Čo na tom, že v ich živote je dnes všetko naruby. Sezóna sa – uprostred leta – pre nich stále iba začína. Preto musia ladiť formu.

Čím vyššie, tým lepšie…

Nemecký tím Bora-Hansgrohe rozložil v piatok svoj tréningový kemp v rakúskom alpskom stredisku Ötztal. Peter Sagan a spol. tam strávia najbližšie dva týždne.

„Som šťastný, že sme práve tu. Naposledy som tu bol na novoročnej lyžovačke, teraz tu začínam prípravu na sezónu,“ vyhlásil na úvod Sagan, najväčšia hviezda Bory.

Päťdesiat ľudí – cyklistov a zamestnancov tímu – muselo hneď na začiatku podstúpiť test na koronavírus. Vyžaduje to interný protokol Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Aj preto museli Nemci vytvoriť až päť tréningových jednotiek.

Dve – vrátane trojnásobného majstra sveta – sú vysoko v horách, ďalšie tri v doline pod kopcami.

Najvplyvnejšie osoby vo svetovej cyklistike Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Bob Stapleton - bývalý šéf tímu...

Očakáva sa, že Sagan sa vráti do súťažného diania hneď na úvod reštartovanej sezóny – 1. augusta na pretekoch Strade Bianche. O týždeň neskôr by mal štartovať na prvej jarnej klasike, Miláno – San Remo.

Podľa zákulisných informácií by to zároveň mal byť jeho jediný monument v tomto roku. Na Okolo Flámska a Paríž-Roubaix sa vraj nechystá. Namiesto toho by mal v septembri štartovať na Tour de France a nasledujúci mesiac premiérovo na Giro d'Italia.

Presný itinerár sa dozvedia všetci práve na sústredení v Rakúsku.

Nemecký tím ako jeden z mála ustál náročné obdobie bez veľkých turbulencií. Všetci jeho zamestnanci dostávali plné mzdy bez akýchkoľvek škrtov. „Všetko nám vyplatili tak, ako sľúbili. Čo bude ďalej, uvidíme,“ potvrdil v máji pre Pravdu Erik Baška.

Petra Sagana viaže s Borou ešte jednoročný kontrakt. V tejto chvíli nie je jasné, či zmluvu s tímom predĺži. „Priznávam, jednu profesionálnu zmluvu by som ešte chcel podpísať. Bude však záležať na tom, ako sa rozhodne Peter,“ naznačil minulý týždeň jeho brat Juraj. Isté vraj je, že sa rozhodnú spoločne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan