Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pyšný Sagan sa poďakoval pápežovi. Spoločne pomôžu ľuďom v núdzi

Pápež František je veľký športový fanúšik. Najradšej zo všetkého sleduje futbal v rodnej Argentíne. V prvom rade však hlava Katolíckej cirkvi chce pomáhať slabým a chudobným.

10.06.2020 18:40
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan daroval pápežovi podpísaný dres a bicykel.
debata

Jorge Mario Bergoglio, ako znie jeho občianske meno, obľubuje sociálne siete a je doma aj vo virtuálnom svete. Rád jeho výhody využíva na charitatívne účely.

Pred nedávnom v projekte Pobežme spoločne (We Run Together) zozbieral viacero športových predmetov.

Nechýbajú dres a kapitánska páska AS Rím Francesca Tottiho či plavky a klobúk od olympijskej šampiónky v plávaní z Pekingu 2008 Federiky Pellegriniovej.

Jedným z najcennejších kúskov je však bicykel, ktorý Svätému Otcovi venoval Peter Sagan. Slovenský cyklista mu ho daroval v januári 2018.

Kariéra Petra Sagana (2006-2021) Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan na začiatku kariéry medzi juniormi...

Je v typických bielo-zlatých farbách Vatikánskeho štátu, nechýba ani erb mestského štátu či argentínska vlajka. K tomu všetkému pripojil trojnásobný majster sveta Sagan aj dúhový dres.

František sa rozhodol, že výťažok z dražby bicykla poputuje na účty Nemocnice Otca Giovanniho XXIII. v Bergame a Fondazione Poliambulanza v Brescii.

„Skutočné hodnoty športu sú obzvlášť dôležité, aby sa dalo čeliť tomuto ťažkému obdobiu pandémie a aby sme všetci lepšie zvládli opätovnú obnovu normálneho života,“ uviedol pápež František.

Z jeho rozhodnutia má radosť aj Peter Sagan, ktorý sa momentálne pripravuje na atypickú cyklistickú sezónu.

"Som pyšný i vzrušený, že pápež František pridal bicykel, ktorý som mu daroval, do dražby v rámci projektu Bežíme spoločne.

Pomôže to zdravotníckym pracovníkom, ktorí bojovali v prvej línii," napísal Sagan na facebooku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan