Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohol mať na konte už ďalšie Giro. Nibali robí to, čo vie len málo chlapov

V týchto dňoch sa už mohol tešiť z tretieho celkového triumfu na Giro d'Italia, ale namiesto toho len rozbieha tréningové kilometre v okolí švajčiarskeho Lugana.

04.06.2020 07:16
Vincenzo Nibali Foto: ,
Vincenzo Nibali.
debata

Vincenzo Nibali mal pred touto cyklistickou sezónou veľké ambície, lenže pandémia koronavírusu zastavila jeho aj celý športový svet na niekoľko mesiacov v očakávanom rozlete.

„Tretí ružový dres z Giro d'Italia? Samozrejme, že je to niečo, o čom stále snívam. A rovnako verím v úspech na majstrovstvách sveta. Tie tohtoročné by mohli zostať vo Švajčiarsku a nemuseli by sa presúvať do inej krajiny. Ak by zostali na pôvodnom mieste v hornatom teréne v Aigle-Martigny, bolo by to pre mňa perfektné,“ vyhlásil Vincenzo Nibali v rozhovore pre taliansky denník Il Giornale, cituje ho aj portál Cyclingnews.

Známy „Žralok z Messiny“ pôvodne uvažoval, že po aktuálnej sezóne možno ukončí kariéru, ale koronapauza mu dodala odhodlanie pokračovať minimálne do odložených olympijských hier v Tokiu 2021. Tridsať­päťročný taliansky vrchársky špecialista priznal, že momentálne je nabitý energiou a nechystá sa končiť. „Ak mi ešte nejaký čas vydrží súčasné odhodlanie a sila, len tak ma nikto nezastaví,“ podotkol víťaz štyroch podujatí tzv. Grand Tour.

Elitný jazdec tímu Trek-Segafredo v týchto dňoch už za uvoľnených podmienok verejného života trénuje s ďalšími krajanmi, ktorí majú svoje domy postavené vo švajčiarskom Lugane a jeho okolí.

Najvšestrannejší cyklisti tímov WorldTour Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
UAE Team Emirates: Diego Ulissi.
Ďalší...

Sú nimi Fabio Aru (UAE Emirates), Alberto Bettilo (EF Education First), Domenico Pozzovivo (NTT Pro Cycling) a Dario Cataldo (Movistar). A Nibali si pochvaľuje príjemnú priateľskú atmosféru tak odlišnú od tvrdej pracovnej intenzity a tlaku počas pretekov.

„Na pretekoch je veľa stresu a mojou úlohou je víťaziť. Teraz som uvoľnený a užívam si prestávku od cyklistiky. Teraz som to pravý ja,“ vysvetlil Nibali.

Na otázku, čo zvykol robievať počas uplynulých mesiacov, keď mal k dispozícii len obmedzený tréning v domácich podmienkach, Talian odpovedal: „Rád opravujem veci, najmä domáce spotrebiče. Pokazené žalúzie alebo práčka? Žiadny problém. To isté platí o elektronike a fotoaparátoch či mojom bicykli. Dokonca som opravil aj bicykle tréningovým kolegom vo Švajčiarsku,“ pochválil sa Nibali.

Šampión troch monumentálnych klasík tiež priznal, že ani v kuchyni nie je žiadne „béčko“. „Moja doma urobená pizza je celkom dobrá,“ zakončil niekdajší spolujazdec Petra Sagana v tíme Liquigas.

Najlepšie zarábajúci cyklisti v roku 2020 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Miguel Ángel López (Astana) - 1,5 milióna eur.
debata chyba
Viac na túto tému: #Vincenzo Nibali