Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Froome už nie je jasným lídrom Ineosu, mohol by odísť. Lanária ho viaceré tímy

Britský cyklista Chris Froome by mohol ešte v tomto roku odísť z tímu Ineos. O štvornásobného víťaza Tour de France sa podľa špecializovaného portálu Cyclingnews.com zaujímajú dva nemenované tímy, ktoré by ho chceli angažovať ešte v tejto sezóne. Ďalšie stajne by ho radi získali budúci rok.

15.05.2020 16:47
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome.
debata

Froomeovi vyprší zmluva s tímom Ineos na konci tohto roka a zatiaľ nepodpísal jej predĺženie. Tridsaťštyriročný jazdec viackrát vyhlásil, že jeho hlavným cieľom je piaty triumf na Tour de France. Pretekať plánuje ešte najmenej štyri roky.

Vedenie Ineos však čakajú v najbližšom období ťažké rozhodnutia. Froome už totiž nie je jasnou jednotkou v tíme a Kolumbijčan Egan Bernal sa netají myšlienkou, že sa už ďalej nemieni bezvýhradne podriaďovať službám dlhoročného kapitána.

V tíme je takisto aj Geraint Thomas, víťaz Tour z roku 2018. Aj preto Froome zvažuje prestup do inej stajne.

„Nemám v úmysle tak skoro skončiť. Vlaňajší ťažký pád mi dal možnosť zamyslieť sa nad mojou kariérou, znovu nabrať sily a sústrediť sa na ďalšie pretekanie. Pracoval som ešte tvrdšie ako kedykoľvek predtým, aby som sa dostal na súčasnú úroveň. Nenechám to len tak plávať,“ citoval Froomea portál www.cyclingnews.com.

Froome nedávno pre denník L'Equipe uviedol, že jeho sen je ukončiť kariéru s najväčším počtom celkových víťazstiev na Tour v histórii. Na to potrebuje už len dve.

Dvadsiateho mája oslávi 35 rokov a ak by sa mu podarilo vyhrať piatu Tour, stal by sa druhým najstarším držiteľom žltého dresu. Rekordér je Belgičan Firmin Lambot, ktorý ho získal v roku 1922 vo veku 36 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Ineos