Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výkonný výbor aj preteky. Cyklisti sa vracajú do sedla

Aj v cyklistickom tábore privítali uvoľnenie opatrení a od stredy tak môžu okrem cestných a horských trénovať aj pretekári v ďalších disciplínach. Otvorenie vonkajších športovísk pomohlo najmä pretekárom na BMX či dráharom.

23.04.2020 16:47
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan stíha brata Juraja.
debata

Potešilo to aj prezidenta Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Petra Privaru, ktorý už pozerá do ďalších týždňov a okrem Výkonného výboru by chcel zorganizovať aj kontrolné preteky.

"BMX-kári už môžu trénovať na tratiach, sprístupnili sa aj pumptracky a funkčný je aj velodróm v Prešove. Dá sa tam trénovať, no samozrejme za prísnych hygienických predpisov a nemôžu sa využívať šatne.

Keď sa o ďalšie dva-tri týždne uvoľnia opatrenia a bude sa hovoriť o nejakých podujatiach bez divákov, povedzme do 50 členov, tak by sa tam mohli urobiť nejaké slovenské kontrolné preteky," načrtol pre TASR možný scenár.

Prezident slovenského zväzu cyklistiky Peter... Foto: TASR, Michal Svítok
Peter Privara Prezident slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.

Prezident SZC už pomaly plánuje aj nový termín Výkonného výboru, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť takmer pred mesiacom. Zatiaľ sa hlasuje len per rollam:

"Nie je to jednoduchý proces, takže sme hlasovali iba o dôležitých veciach. Napríklad návrhoch na disciplinárnu komisiu z Výkonného výboru či o finančných otázkach.

Predpokladáme, že ak sa opatrenia opäť trochu uvoľnia, zvoláme Výkonný výbor. Nás sa to však tak bytostne nedotklo, pretože sme nemali rozbehnuté súťaže a plánované podujatia posunieme na september a október."

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Privara