Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan nemôže von, jeho súper veselo jazdí. Na spestrenie tréningu doplatil

Belgický cyklista Greg Van Avermaet utrpel pri tréningu na horskom bicykli zranenie kolena. V jeho rodnej krajine neplatí počas pandémie koronavírusu zákaz vychádzania, no úradujúci olympijský šampión si musí dať na týždeň prestávku od prípravy.

19.04.2020 22:15
Greg Van Avermaet Foto: ,
Greg Van Avermaet pred Petrom Saganom na Tour de France 2019.
debata

Tridsaťštyriročný jazdec tímu CCC preťažil kolennú šľachu.

„Myslím si, že to spôsobil nesprávny posed na horskom bicykli. Mal som s tým problém už v zime, keď som sa tiež venoval činnostiam, na aké nie som zvyknutý. Počas riadnej sezóny som s tým nikdy nemal ťažkosti,“ citoval Van Avermaeta portál cyclingnews.com.

Narozdiel od Francúzska (i monackej izolácie Petra Sagana) či Španielska, kde sa cyklisti môžu pripravovať len v domácej izolácii, Van Avermaet sa udržiava vo forme každodennými jazdami na domácich cestách. Horským bicyklom si chcel tréning spestriť, priniesť doň trochu zábavy a rozmanitosti.

Návštevu fyzioterapeuta by v súčasnej situácii nezvažoval, ani keby bola dovolená:

„Trocha sa obávam nákazy, snažím sa byť v kontakte s čo najmenším počtom ľudí. Poznám zopár osôb ľudí v okolí, ktoré sa nakazili vírusom a aj keď predtým nemali iné zdravotné problémy, dosť sa im priťažilo. V každom prípade, my cyklisti sme sa vždy vystríhali vírusov a baktérií.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Greg van Avermet #koronavírus