Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veterán hovorí o stratenom roku: Nebudú žiadne preteky. Ani Tour

Španielsky cyklista Alejandro Valverde tvrdí, že v tomto roku sa už neuskutočnia žiadne preteky.

19.04.2020 18:37
Alejandro Valverde Foto: ,
Alejandro Valverde.
debata

Majster sveta z roku 2018 počíta s tým, že zrušia aj Tour de France, ktorú pre pandémiu koronavírusu presunuli na prelom augusta a septembra.

„Všetci by sme opäť radi videli športové podujatia, ale treba sa na celú vec pozrieť realisticky. Je to veľmi komplikované. Za danej situácie si neviem predstaviť, že by sa v tomto roku ešte uskutočnili nejaké cyklistické preteky. Platí to aj pre Tour de France,“ uviedol člen tímu Movistar v rozhovore pre denník El Mundo.

Drastická zmena

Tridsaťdeväťročný Valverde hovoril o roku 2020 ako o stratenom. „Na začiatku opatrení by som z takého scenára vôbec nemal radosť, no keď vidím, ako sa situácia vyvíja, rozmýšľam o tom viac a viac.“

Španielsky veterán má zmluvu do konca roka 2021, keď plánoval ukončiť kariéru. Nedávno prezradil, že sa sústreďuje na budúcoročné olympijské hry v Tokiu, no zvažuje, že potiahne ešte ďalší rok.

„Uvidíme. Pravdou je, že prechádzame drastickou zmenou a musíte sa na vec pozerať z viacerých pohľadov. Nevylučujem, že svoj dôchodok odložím. Rozhodnem sa podľa vývoja situácie,“ dodal.

Valverde nie je fanúšikom cyklistických trenažérov. „Fyzicky a mentálne vás odpália,“ tvrdí. Podobne ako Peter Sagan v Monaku, ani on nemôže opustiť domov v Španielsku na tréning na bicykli.

„Používate trenažér, ale s malou motiváciou. Vďaka najnovšej technológii je všetko jednoduchšie, máme simulované trasy, ale niektorí z cyklistov si dávajú šialené päť až šesťhodinové dávky. To nedáva zmysel, keďže nevieme, aké budú naše ďalšie ciele,“ zamyslel sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Alejandro Valverde #koronavírus