Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Covid-19 mi môže pobozkať zadok. Šampión šokoval športový svet

Všetci vedia, kto je Rohan Dennis. Na jednej strane cyklistická raketa, ktorá v časovke nemá konkurenciu, na druhej chlapík, ktorý má so všetkým problém.

18.04.2020 20:54
Rohan Dennis Foto: ,
Rohan Dennis.
debata (17)

Austrálčan opäť dokázal, že ma poriadne podrezaný jazyk. A komplikovanú povahu.

Jazdec tímu Ineos žije v španielskej Girone a pravdepodobne už mentálne neuniesol opatrenia, ktoré nariadila tamojšia vláda. Na sociálnej sieti uverejnil príspevok, podľa ktorého bolo zrejmé, že ich nedodržiava. Sprievodný text to vlastne iba dosvedčil.

Komentár znel asi takto: „Covid-19 mi môže pobozkať zadok a karanténa tiež.“

Dennis následne zmazal svoje účty na Twitteri a Instagrame, nechal si iba Facebook. Tím Ineos jeho ďalší prešľap odmietol komentovať, uviedol portál Cyclingnews.

Keď jeden z jeho fanúšikov na sociálnych sieťach namietal, že zverejňuje podobné obrázky, Dennis zareagoval: „Alebo by som mohol poukázať na tú pos.anú realitu a nebyť jedným z tvojich milovaných robotov, ktorí ukazujú svoj dokonalý svet. Čo si vyberiete – skutočnosť alebo výmysel?“ opýtal sa 29-ročný rodák z Adelaide.

Ďalší follower ho vyzval, aby sa ospravedlnil. Elitný časovkár odpovedal veľmi rýchlo: „Len si predstavte, že by každý žil vo vašom ideálnom svete a nehovoril by to, čo si myslí.“

Dennis vlani ovládol svetový šampionát v časovke. Aj tam však dokázal, že je enfant-terrible. V pretekoch použil bicykel inej značky, ako používal jeho vtedajší zamestnávateľ.

Slovák Peter Velits s Dennisom niekoľko sezón pretekal v tíme BMC. Pre Pravdu priznal, že je to neobyčajný cyklista i človek.

„Veru, je to poriadne komplikovaný chlapík. Ak mu niečo nesedí, spraví absolútne nečakanú vec. Spôsobom, aby všetci vedeli, že je naštvaný. Máločo rieši diplomaticky, robí skôr impulzívne rozhodnutia – ľudí, ktorí ho nepoznajú, môže šokovať. Je detailista, veľakrát mal aj pravdu, ale riešenia sa predsa hľadajú inak,“ dodal bývalý skvelý cyklista.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Rohan Dennis #koronavírus