Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kedy bude Vuelta? Budú klasiky kolidovať s Girom? Pozrite si plán nového kalendára

Iba dva dni po zverejnení finálneho dátumu tohtoročnej Tour de France (29. 8. - 20. 9.) vypracovali belgické médiá aj rozšírenú podobu cyklistického kalendára v roku 2020.

17.04.2020 16:57
Peter Sagan Vuelta Juan Foto:
Peter Sagan.
debata

Podľa neho by sezóna prerušená vinou pandémie koronavírusu bola v závere poriadne nabitá udalosťami. Dôležité monumentálne klasiky by sa podľa tohto návrhu konali v auguste a októbri, ďalšie podujatia Grand Tour – Giro d'Italia a Vuelta by sa presunuli na október s tým, že by mohli byť skrátené na 18 dní, resp. 18 etáp. Informuje o tom špecializovaný portál VeloNews.

Belgičania tvrdia, že najdlhšie jednorazové preteky v kalendári Miláno – San Remo by sa mohli uskutočniť 9. augusta a už o týždeň neskôr by nasledovala kráľovná klasík Paríž-Roubaix. Zostávajúce tri monumenty by prišli na rad až po Tour de France a majstrovstvách sveta v Martigny (20.- 27. 9.) v poradí Okolo Flámska (11.10.), Liége-Bastogne-Liége (18.10.) a Okolo Lombardska (31.10.).

Podľa správy denníka Het Nieuwsblad ďalšie veľké jednorazovky ako Gent-Wevelgem ešte len čakajú na svoje zaradenie do posunutého kalendára cyklistického roka. Je však šanca, že sa tam dostanú.

„Všetko je to ešte len predbežné a neúplné. Máme aj iné možnosti v závere sezóny a budeme s nimi pracovať. Ja osobne nemám problém s 11. októbrom, musíme si však uvedomiť, že kalendár bude mimoriadne nabitý. Niektoré klasiky sa budú musieť konať aj počas pretekov Grand Tour,“ uviedol šéf pretekov Okolo Flámska Tomas van den Spiegel, cituje ho Sporza.

Tri ciele Talianov

Talianska Gazzetta dello Sport prišla s tvrdením, že októbrové klasiky budú kolidovať s pretekmi Giro d'Italia. Zároveň tvrdí, že silnejú hlasy na skrátenie podujatia, čo však striktne odmietajú bossovia Gira Mauro Vegni a Paolo Bellino.

„Máme tri ciele – zorganizovať Giro, udržať ho v pôvodnej trojtýždňovej podobe a okrem toho uskutočniť všetky preteky z nášho portfólia. Reči o skrátení Gira mi pripomínajú nedostatok rešpektu nielen voči našim pretekom, ale aj celému Taliansku. Také niečo nebude možné,“ uviedol Paolo Bellino zo spoločnosti RCS Sport.

Čo sa týka španielskej Vuelty, ako jeden z možných nových termínov sa javí byť 3. až 25. október. Gazzzetta však píše aj o prípadnom neskoršom termíne s tým, že po vynechaní úvodných troch dní v Holandsku by sa preteky odohrali v zúženom móde s 18 etapami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2020 #Giro d´Italia 2020 #koronavírus