Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan a boj o ďalší zelený dres? Nič nie je isté

O tom, či slovenský cyklista Peter Sagan bude po zmenách termínov Tour de France a Giro d'Italia štartovať na oboch podujatiach, sa rozhodne neskôr.

15.04.2020 15:55
Sagan Bora Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Jeden zo športových riaditeľov Saganovho tímu Bora-Hansgrohe Ján Valach pre TASR prezradil, že v tíme sa o tom ešte nestihli porozprávať, potrebujú viac pokoja a času.

Prestížne cyklistické preteky Tour de France odštartujú v novom termíne od 29. augusta a vyvrcholia 20. septembra.

Oznámili to v stredu organizátori z Amaury Sport Organisation (ASO). Pôvodne sa mala Tour uskutočniť od soboty 27. júna do nedele 19. júla, tento termín zrušili pre pandémiu koronavírusu. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) tiež potvrdila pôvodný termín svetového šampionátu vo Švajčiarsku na 20. až 27. septembra.

Sagan mal byť na štarte Giro d'Italia v pôvodnom termíne 9. mája, aj tieto preteky však odložili. Zatiaľ nie je jasné, či sa napokon Sagan na Gire zúčastní. Preteky by sa mali konať hneď po skončení Tour a nasledovať by mala španielska Vuelta. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) zatiaľ presný dátum oboch Grand Tour nezverejnila.

„Zatiaľ sme sa o tom nerozprávali, je to čerstvá informácia chce to čas a pokoj. Uvidíme. Pre nás je dôležité, že sa pôjde Tour aj Giro. Každý štát má problém, všetko závisí od toho, čo si môže dovoliť. Treba to všetko rešpektovať,“ povedal Valach pre TASR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Ján Valach #Tour de France 2020