Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tour má plán B, rozposlali tajný mail. Riaditeľ Bory Valach: Pôjde sa

Spoločnosť Amaury Sport Organisation (ASO) mala v nedeľu organizovať monumentálnu klasiku Paríž - Roubaix. Pre pandémiu koronavírusu však hrozí, že sa prestížne preteky tento rok vôbec neuskutočnia. ASO takisto organizuje aj Tour de France a podobný scenár ako s "Peklom severu" nechce dopustiť. Začiatok v poradí 107. ročníka trojtýždňového cyklistického dobrodružstva by sa podľa najnovších informácií mohol posunúť približne o mesiac.

12.04.2020 18:54 , aktualizované: 13.04.2020 10:20
Peter Sagan, Foto: ,
Organizátori najslávnejších cyklistických pretekov sa nevzdávajú snahy uskutočniť už 107. ročník Tour de France.
debata

Francúzsky Le Parisien informoval, že organizátori Tour de France kontaktovali starostov jednotlivých miest, ktoré majú hostiť začiatok, respektíve záver jednotlivých etáp. Chcú sa tak uistiť o ich podpore v súvislosti s novým termínom.

Pokiaľ by to odobrila francúzska vláda, Medzinárodná cyklistická únia (UCI) či príslušné zdravotnícke orgány, podľa plánu B by sa tohtoročná Tour de France mohla začať 25. júla v Nice a skončiť 16. augusta v Paríži.

Športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Ján Valach si myslí, že sa spoločnosti ASO napokon podarí zorganizovať najsledovanejšie cyklistické preteky.

„Je to veľmi silná spoločnosť, ktorá dokáže zorganizovať svoje podujatia v najťažších podmienkach. Či to bude v pôvodnom termíne alebo o dva týždne neskôr, to neviem. Všetci chceme, aby sa sezóna išla. Každopádne, ja si myslím a pevne verím, že sa tento rok Tour de France pôjde,“ uviedol Valach pre RTVS.

Ján Valach. Foto: TASR, Michal Svítok
Ján Valach Ján Valach.

Organizátori Tour de France doposiaľ žiadnu zmenu termínu oficiálne neoznámili, takže nateraz zostáva v platnosti obdobie od 27. júna do 19. júla 2020. Francúzsko však v súčasnosti registruje štvrtý najvyšší počet ľudí s ochorením COVID-19.

Do úvahy prichádzala aj možnosť uskutočniť preteky bez divákov, no s týmto riaditeľ podujatia Christian Prudhomme nesúhlasí. O osude Tour de France sa definitívne rozhodne najneskôr 15. mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Ján Valach #Bora-Hansgrohe #Tour de France 2020 #koronavírus