Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšia kríza od 2. svetovej vojny. UCI pristúpila k radikálnym krokom

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) môže prežiť svoju najväčšiu krízu od druhej svetovej vojny len s miernymi škodami, ak sa naplnia súčasné predpovede vývoja koronavírusovej situácie.

09.04.2020 16:38
Niccolo Bonifazio Foto: ,
Talian Niccolo Bonifazio víťazí v 5. etape pretekov Paríž - Nice, ktorá sa konala 12. marca. V pozadí Peter Sagan.
debata (2)

Od organizátorov dostala už vyše 650 požiadaviek na odloženie alebo zrušenie pretekov, čo je 30 percent medzinárodného kalendára. Uviedol to prezident únie David Lappartient.

UCI pokrýva všetky registračné poplatky zo zrušených podujatí, aby pomohla organizátorom. To však spôsobí značné finančné straty, ku ktorým sa pridá aj výpadok pre odloženie olympijských a paralympijských hier v Tokiu na rok 2021.

Prezident UCI David Lappartient. Foto: SITA/AP, Cornelius Poppe
David Lappartient Prezident UCI David Lappartient.

Vedenie únie si znížilo platy a sociálne príspevky, na povinnú dovolenku poslalo všetkých 130 zamestnancov Svetového cyklistického centra vo švajčiarskom Aigle.

„Naša organizácia prechádza najväčšou krízou od druhej svetovej vojny. Odloženie OH a PH 2020, rušenie a presúvanie podujatí v medzinárodnom kalendári UCI a neistota, ktorá visí nad druhou polovicou sezóny, majú značný vplyv. Pristúpili sme k radikálnym krokom, tie nám umožnia prežiť,“ povedal Lappartient podľa agentúry AFP.

Pre pandémiu nového koronavírusu museli zrušiť Giro d'Italia aj jarné klasiky, o osude Tour de France sa ešte nerozhodlo. Neuskutočnia sa majstrovstvá sveta v horskej cyklistike ani BMX, septembrový svetový šampionát v cestnej cyklistike vo Švajčiarsku nateraz nie je ohrozený.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UCI #David Lappartient