Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan bez Miláno-San Remo? Smrtiaci vírus ohrozuje klasiky

Je tradičnou súčasťou jeho jarného programu. Štartoval na nej deväťkrát, šesťkrát sa umiestnil v top šestke.

28.02.2020 12:37
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

Je možné, že Peter Sagan si bude musieť na vytúžené víťazstvo na slávnej klasike Miláno-San Remo počkať minimálne ďalší rok.

Dôvodom nie je slabá forma či zranenie trojnásobného majstra sveta. Cyklistické preteky v Taliansku ohrozuje nebezpečný koronavírus, ktorým sa na Apeninskom polostrove nakazilo už viac ako 500 ľudí. Krajina zatiaľ hlási 17 obetí na životoch.

Nejde iba o Miláno-San Remo, ktoré je na programe 21. marca. Organizátori zo spoločnosti RCS Sport v piatok uviedli, že hrozba zrušenia visí aj na ďalšou prestížnou klasikou Strade Bianche (7. marca), ako aj nad etapovými pretekmi Tirreno-Adriatico (11.-17. marca).

RCS Sport spoluorganizuje aj podujatie Okolo SAE, kde vo štvrtok zrušili posledné dve etapy. Dôvod? Dvaja členovia talianskych tímov boli pozitívne testovaní na koronavírus.

Problémom je Miláno

Následne sa testom podrobili všetci účastníci podujatia – cyklisti, členovia tímov i novinári. V piatok ráno oznámili Adama Yatesa ako celkového víťaza Okolo SAE, Brit viedol celkovú klasifikáciu po piatich etapách.

„Sme v neustálom kontakte s príslušnými autoritami a orgánmi. Urobíme všetko pre to, aby sme nemuseli zrušiť ani jedny preteky,“ píše sa v stanovisku organizácie RCS Sport.

Jej šéf Mauro Vegni, ktorý má na starosť aj Giro d'Italia, v rozhovore pre Cycling News uviedol, že obavy z vírusu sú opravené.

„Miláno je jedno z dvoch kľúčových miest. Leží blízko Lombardska, kde je epicentrum šírenia choroby. Budeme sa riadiť pokynmi od vlády a ministerstva zdravotníctva. Uvidíme, či sa situáciu podarí dostať pod kontrolou,“ uviedol Vegni a dodal:

„Podujatie Tirreno-Adriatico nás až tak netrápi, pretože sa koná v inej oblasti. Rovnaké platí aj o Strade Bianche, pretože Toskánsko je zatiaľ bezproblémové. Situáciu budeme naďalej podrobne monitorovať.“

Koronavírus, tiež známy ako Covid-19, môže vyvolať respiračné problémy, ktoré sa môžu končiť až smrťou. Od vypuknutia nákazy ochorelo na tento vírus 80 000 ľudí, z toho 3000 zomrelo.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Strade Bianche #Miláno-San Remo #koronavírus