Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aktívny aj v stúpaniach. Sagan v kráľovskej etape pracoval pre kolegov

Kolumbijský cyklista Miguel Eduardo Flórez sa stal víťazom 5. etapy pretekov Vuelta a San Juan v Argentíne.

01.02.2020 08:10
debata

Dvadsaťtriročný jazdec tímu Androni Giocattoli-Sidermec predviedol v 175 km dlhej kráľovskej horskej etape z Caucete do Alto Colorado výborný finiš, keď tesne pred vrcholom predviedol skvelé zrýchlenie a dosiahol zatiaľ najväčší triumf vo svojej kariére.

S dvojsekundovým odstupom za ním finišovali Španiel Oscar Sevilla (Team Medellin) a Brandom McNulty z USA (UAE Team Emirates).

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil 40. miesto, za víťazom zaostal o 7 minút a 13 sekúnd.

V najťažšej etape celého podujatia čakalo pretekárov dlhé cieľové stúpanie vo vysokej nadmorskej výške, v ktorom ukázal najviac síl Flórez. Na piatej pozícii finišoval belgický mladík Remco Evenepoel, jazdec stajne Deceuninck-QuickStep si udržal post lídra priebežnej klasifikácie.

„Bol som veľmi nahnevaný, keď sa pelotón rozdelil. Taký je však život. Veľmi dlho mi pomáhal môj tím, ale napokon som musel medzeru zlikvidovať sám. Našťastie som bol dosť silný. Spolu so Sevillom sme si pomohli, aby sme udržali stupne víťazov. Unavil som sa pri tejto naháňačke, ale stále mám dres pre lídra celkového poradia. Bol to zlý moment, ale napokon to dopadlo dobre. Musím byť spokojný,“ povedal Evenepoel pre portál cyclingnews.com.

Sagan bol aktívny v etape so štyrmi horskými prémiami, v ktorej takmer dve tretiny profilu tvorili stúpania. Sagan pracoval pre lídrov svojho tímu Pawla Poljaňského a Mattea Fabba. Ešte pred začiatkom cieľového stúpania bol Sagan členom vedúcej skupiny, ale postupne z nej „vycúval“.

Poliak Poljaňski bol napokon klasifikovaný ako štrnásty s mankom 1:36 min na víťazného Flóreza, Talian Fabbro bol dvadsiaty (+2:22). Sagan skončil na solídnom 40. mieste s odstupom 7 minút a 13 sekúnd. V celkovom poradí je na 51. pozícii (+12:37 min).

„Bola to náročná etapa s dojazdom na kopec vo výške viac ako 2500 metrov. V bočnom vetre sme videli príležitosť a zapracovali sme, aby sme rozdelili pelotón, ale v poslednom stúpaní sa to opäť spojilo. Znovu vyskúšame naše šance aj v posledných dvoch etapách,“ uviedol Sagan na svojej facebookovej stránke.

Vuelta a San Juan

5. etapa (Caucete – Alto Colorado, 175 km): 1. Miguel Eduardo Florez Lopez (Kol./Androni Giocattoli-Sidermec) 4:36:23 h, 2. Oscar Sevilla (Šp./Team Medellin), 3. Brandon McNulty (USA/UAE Team Emirates) obaja +2 s, 4. Guillaume Martin (Fr./Cofidis Solutions Credits), 5. Remco Evenepoel (Belg./Deceuninck-QuickStep), 6. Filippo Ganna (Tal./Talianska repr.) všetci +4, …, 40. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +7:13 min

Poradie po 5. etape: 1. Evenepoel 16:19:05 h, 2. Ganna +33, 3. Sevilla +1:01 min, 4. McNulty +1:21, 5. Florez +2:11, 6. Nelson Oliveira (Portug./Movistar) +2:27, …, 51. SAGAN +12:37

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vuelta a San Juan #Miguel Eduardo Flórez