Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Deň voľna? Sagan namiesto oddychu pomáhal charite

Argentínske preteky Vuelta a San Juan Internacional mali vo štvrtok voľný deň, ale Peter Sagan neoddychoval.

31.01.2020 12:53
Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Spoločne s piatimi stovkami cyklistických nadšencov sa vydal na trať podujatia Sagan Fondo, ktorému prepožičal svoje meno.

Ide o pokračovanie série podujatí pre amatérskych cyklistov, ktorá sa začala odohrávať v máji 2018 v Kalifornii a práve trojnásobný majster sveta je ich tvárou.

Spolu so Saganom sa na pretekoch aktívne zúčastnili aj jeho kolegovia z profipelotónu a účastníci pretekov Vuelta a San Juan Internacional Argentínčan Maximiliano Richeze a Kolumbijčan Fernando Gaviria, členovia tímu UAE Emirates.

Cyklisti prechádzali popri vodnej nádrži Punta Negra a sčasti kopírovali trasy nedávnej individuálnej časovky na Vuelte a San Juan Internacional.

Súťažilo sa vo dvoch kategóriach 18 – 45 rokov a 46 – 90 rokov. Účastnícky poplatok bol 200 USD pre cudzincov, 100 USD pre Argentínčanov a 50 USD pre obyvateľov San Juanu, výťažok z akcie putoval na charitatívne účely.

"Obyvatelia aj návštevníci San Juanu ukázali svoju lásku k cyklistike. Po skončení pretekov sa účastníci mohli odfotiť s Petrom Saganom, na ktorého čaká už v piatok kráľovská etapa na Vuelte s výstupom na Cerro Colorado.

Tam sa rozhodne o celkovom víťazovi," napísal portál canal13sanjuan.com. „Preteky mali skvelú organizáciu, bola to oslava cyklistiky,“ povedal primátor mesta San Juan Emilio Baistrocchi.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Fernando Gaviria