Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Túlavé psy a hromadné pády. Sagan nestačil v špurte na Gaviriu

Peter Sagan obsadil v 2. etape na pretekoch Vuelta a San Juan v Argentíne piate miesto.

28.01.2020 00:06 , aktualizované: 06:48
Sagan Bora Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

V hromadnom špurte triumfoval Kolumbijčan Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates) pred Talianom Marcom Benfattom (Bardiani-CSF-Faizané) a domácim Nicolásom Javieriom Naranjom (Agrupacion Virgen De Fatima)

Sagana, ktorý v 1. etape finišoval na šiestom mieste, na páske tesne zdolal aj Belgičan Piet Allegaert (Cofidis).

Ďalšia divoká etapa cez argentínsky vidiek štartovala aj končila v Pocite. Aj v pondelok ju poznačili viaceré pády. Traja jazdci spadli vo vysokej rýchlosti kvôli tomu, že jeden z nich nabúral do túlavého psa, ktorý vybehol na trať.

Záverečný špurt Saganovi nevyšiel. Na špici pelotónu najskôr stratil kontakt so svojím tímom a potom si vybral zadné koleso nedeľňajšieho víťaza Francúza Barbiera, ktorý ho spomalil.

To skúsene využil Gaviria, ktorý sa vyviezol na Saganovom kolese, a po etape si obliekol biely dres pre lídra pretekov.

Dlho mu však nevydrží, keďže v utorok je na programe časovka, v ktorej budú podľa predpokladov dominovať iní jazdci ako špurtéri.

„Tím odviedol veľmi dobrú prácu od začiatku do cieľa a kontroloval vedúcu skupinu. Bohužiaľ, v cieľovej rovinke som bol trochu ‚zavretý‘, nedokázal som sa z toho dostať a ísť si za víťazstvom. Pocity sú dobré, ale stále potrebujem nejaký čas na to, aby boli moje nohy v optimálnej kondícii. Som šťastný, že sa môžem pretekať na tomto podujatí, diváci boli fantastickí,“ povedal Peter Sagan pre web tímu Bora-Hansgrohe.

VIDEO: Pozrite si zostrih 2. etapy Vuelta a San Juan 2020

Na Saganove slová nadviazal aj športový riaditeľ tímu Ján Valach. „Dnes sme sa sústredili na záverečný šprint pelotónu. Kontrolovali sme etapu, osemčlenný únik sme si držali na krátky odstup a 10 km pred cieľom sme ho dostihli. Boli tam aj nejaké pády, ale naši pretekári sa im vyhli, čo je dobré. V posledných kilometroch sme vybrali Pawla Polianského, Daniela Ossa a Oscara Gatta, aby rozbiehali šprint pre Petra. Napokon skončil piaty.“

Vuelta a San Juan Internacional (Arg.) – výsledky:

2. etapa: (Pocito – Pocito, 168,7 km): 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE Emirates 3:30:06 h, 2. Nicolás Javier Naranjo (Arg.) Agrupacion Virgen De Fatima, 3. Marco Benfatto (Tal.) Bardiani-CSF Faizane, 4. Piet Allegaert (Belg.) Cofidis, 5. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 6. Travis McCabe (USA) Israel Start-Up Nation – všetci rovnaký čas

Poradie po 2. etape: 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE Emirates 7:15:10 h, 2. Rudy Barbier (Fr.) Israel Start-Up Nation – rovnaký čas, 3. Manuel Belletti (Tal.) Androni Giocattoli-Sidermec +4 s, 4. Nicolás Javier Naranjo (Arg.) Agrupacion Virgen De Fatima +4, 5. Marco Benfatto (Tal.) Bardiani-CSF Faizane +6, 6. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +10

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Vuelta a San Juan 2020