Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zrod novej hviezdy. Belgičania volili cyklistu, ktorý len nedávno hral futbal

Najmladší pretekár profesionálnej cyklistickej série UCI World Tour 19-ročný Belgičan Remco Evenepoel sa stal športovcom roka svojej krajiny. Rozhodli o tom v hlasovaní belgickí športoví novinári.

22.12.2019 20:18
Remco Evenepoel Foto:
Remco Evenepoel.
debata

„Stal sa tak najmladším víťazom ankety od jej vzniku v roku 1967, " pripomína belgický list Le Soir. "V priebehu roka zároveň získal titul medzi "juniormi“ i v rámci hlavnej ankety," pripomína denník prvenstvá mladého profesionálneho cyklistu. Evenepoel opísal pocity na webe svojho tímu Deceuninck–Quick-Step.

„Je to niečo neuveriteľné, nemám ani slov,aby som to opísal. Ale je to bláznivý a neskutočný pocit,“ povedal tretí najmladší víťaz cyklistickej klasiky. Evenepoel vyhral v auguste 2019 jednodňové preteky v San Sebastiane. O pár dní neskôr triumfoval i v časovke na európskom šmapionáte v cestnej cyklistike v holandskom Alkmaare.

Evenepoel sa cyklistike začal výhradne venovať len v 17 rokoch. Dovtedy hrával futbal, pričom pôsobil aj v RSC Andrelecht či PSV Einndhoven, zahral si aj za mládežnícke výberuy Belgicka a strelil jeden reprezentačný gól.

Spolu s Evenepoelom sa belgickým športovcom roka stala v hlasovaní belgických športových novinárov športová gymnastka Nina Derwaelová, dvojnásobná svetová šampiónka a prvá Belgičanka, ktorá má titul gymnastickej majsterky sveta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Remco Evenepoel