Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Sagan už vidí koniec kariéry. Nie je to vraj desivý pohľad

Čoskoro bude mať 30 rokov - vek, ktorý predurčuje cyklistov k najväčším úspechom v kariére. Peter Sagan však už viackrát naznačil, že síce veteránov ako Alejandro Valverde obdivuje, ale svoju budúcnosť vidí inak. Jednoducho - o päť rokov ho točiť pedálmi zrejme už neuvidíte.

05.12.2019 16:15
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Tretinu života strávil v profesionálnom pelotóne, pochopiteľne – veľa získal, ale na druhej strane, kariéra špičkového športovca prináša aj obete.

Nie, Sagan zatiaľ nekončí a zrejme si to ani neželá, ale uznajte – jeho uponáhľaný životný štýl, nekonečné cestovanie, mediálne a sponzorské povinnosti – nič z toho mu raz nebude chýbať.

„Už dovidím na koniec kariéry. Nemyslím si, že budem pretekať ako 40-ročný. Nezostáva mi už veľa rokov. Je to pre mňa viac motivujúce ako desivé. Uvedomíte si, že čoskoro sa to skončí a chcete si to ešte užiť,“ poznamenal 29-ročný Slovák pre portál cyclingnews.com.

Sagana viaže s jeho zamestnávateľom ešte dvojročný kontrakt, ale v hlave dátum odchodu do cyklistického dôchodku stále nemá. Ani ciele, ktoré by chcel v nadchádzajúcich sezónach dosiahnuť.

„Dôležité je aby som bol stále dobrý a konštantný. Nie v zmysle výsledkov a umiestnení – ak sa mi nejaké podarí dosiahnuť, tak fajn, ale ak nie, nevadí,“ naznačil trojnásobný majster sveta.

„Najpodstatnejšie je, aby som zostal v špičkovej kondícii. Ak sa mi to podarí, budem mať motiváciu naďalej pretekať. Ale ak uvidím, že to už nejde, potom sa zrejme rozhodnem skončiť,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan