Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oberie Sagana o zelený dres? Bennett vás všetkých prekvapí

Hoci cyklistický tím Deceuninck-QuickStep prišiel po sezóne o viaceré opory, pozíciu najúspešnejšieho zoskupenia čo sa týka víťazstiev neplánuje opustiť.

26.11.2019 15:21
debata
Sam Bennett v drese Bora-Hansgrohe. Foto: SITA/AP, Daniel Dal Zennaro
Bora Bennett Sam Bennett v drese Bora-Hansgrohe.

Fanúšikovia belgickej stajne budú smútiť najmä za triom Philippe Gilbert, Elia Viviani, Enric Mas. Skúsený veterán Gilbert bol dôležitým článkom QuickStepu na klasikách, Viviani zase tímovou jednotkou v špurtoch.

Mas patrí medzi najlepších mladých vrchárov v profipelotóne. Všetci traja odišli za lepšími podmienkami inam. Gilbert prestúpil do Lotto Soudal, Viviani posilnil Cofidis a Mas sa stal novou akvizíciou Movistaru.

Športový riaditeľ QuickStepu Brian Holm však nemá o budúcnosť stajne obavy. Belgické zoskupenie prevalcovalo konkurenciu čo sa týka počtu víťazstiev v šiestich sezónach za sebou.

„Som presvedčený o tom, že na budúci rok budeme mať približne rovnaký počet triumfov ako v tejto sezóne. Odchody opôr sú citeľné, ale máme mladých jazdcov, ktorí ich môžu nahradiť,“ vravel Holm pre VeloNews.

Najlepší špurtéri roku 2019 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) 803...

Holm: Bennett je top univerzál

Hoci QuickStep stále hľadá vhodnú posilu do klasikárskej skupiny za Gilberta, náhradu za Vivianiho už našiel.

Sam Bennett ukončil dlhotrvajúci spor s vedením stajne Bora-Hansgrohe a môže zrealizovať vytúžený prestup ku konkurencii.

Z bývalého kolegu Petra Sagana tak bude po novom jeden z jeho najväčších súperov. QuickStep vidí v Írovi výraznú posilu, ktorá je silná vo všetkých typoch hromadných dojazdov.

„Je dobrý nielen na rovine, ale vie zašpurtovať aj do mierneho stúpania. To z neho robí veľmi nebezpečného jazdca. Ďalšie plus je, že prvýkrát za dlhé obdobie budeme pracovať so špurtérom, ktorý nepotrebuje taký početný vláčik,“ pokračoval Holm.

Podľa neho je írska raketa jedným z najlepších univerzálov v pelotóne.

„Môže vyhrať rovinaté preteky i klasiky na kockách. Neprekvapilo by ma, ak by dokázal vyhrať napríklad Paríž-Roubaix či Okolo Flámska. Je dobrý už teraz a u nás sa jazdci nezhoršujú. Práve naopak,“ dodal Holm.

Hoci Bennett ešte nie je oficiálne členom QuickStepu, podpis zmluvy sa očakáva v najbližších dňoch. Isté je, že súboje Bennetta so Saganom budú patriť medzi očakávané udalosti roku 2020.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sam Bennett #Bora-Hansgrohe #Deceuninck-Quick Step