Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky rýchlik z Ineosu. Ganna prekonal dvakrát rekord v stíhačke

Talian Filippo Ganna na Svetovom pohári v dráhovej cyklistike v Minsku dvakrát prekonal svetový rekord v stíhacích pretekoch na štyri kilometre. Doterajšie maximum trojnásobný majster sveta zlepšil celkovo o takmer tri sekundy na 4:02,647 minúty.

03.11.2019 19:23
Filippo Ganna Foto: ,
Filippo Ganna.
debata (1)

Už v kvalifikácii časom 4:04,252 minúty prekonal Ganna o viac ako sekundu septembrový výkon Američana Ashtona Lambieho z panamerického šampionátu, ktorý sa konal vo vysokej nadmorskej výške v Bolívii. O necelé tri hodiny neskôr bol vo finálovom súboji s Britom Johnom Archibaldom dvadsaťtriročný Talian ešte výrazne rýchlejší a ubral ďalšiu viac ako sekundu a pol. Archibalda na ovále dostihol.

Doterajší rekordman Lambia vybojoval bronz za 4:11,215.

Ganna vytvoril svetový rekord v stíhačke ako prvý jazdec v nížine od roku 2011, keď Austrálčan Jack Bobridge vymazal z rekordných tabuliek po 16 rokoch čas legendárneho Brita Chrisa Boardmana.

Doterajší najlepší čas mimo dráhy vo veľkých nadmorských výškach držal práve taliansky cyklista, ktorý tento rok na majstrovstvách sveta v Pruszkówe ovládol kvalifikáciu za 4:07,456.

Ganna má za sebou vcelku úspešnú prvú sezónu na ceste v farbách elitného tímu Ineos. Na majstrovstvách sveta získal bronz v časovke, ktorú ovládol tiež na talianskom šampionáte a pretekoch Okolo Provence a BinckBank Tour.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Filippo Ganna