Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan a arabské tímy? Bora reagovala na klebety

Slovenský cyklista Peter Sagan dodrží svoju zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe, ktorá platí do konca roka 2021.

22.10.2019 14:36
Sagan Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom drese.
debata

Uviedol to jeho taliansky manažér Gabriele Uboldi v reakcii na špekulácie pochádzajúce z talianskeho prostredia o jeho možnom presune do tímov s arabským kapitálom.

Podľa talianskeho novinára Beppeho Contiho Sagan mal po skončení budúcej sezóny odísť do jedného z bohatých zoskupení UAE Team Emirates a Bahrain-Merida, ktoré na neho zamerali svoju pozornosť. Nič také sa však zrejme nestane.

"Zachytili sme túto informáciu z posledných dní. Realita je však taká, že nie je žiadny záujem zo strany spomenutých tímov. Peter neukončí kontrakt v tíme Bora-Hansgrohe. Najbližšie dva roky zostáva tam, kde je. Je tam šťastný. Sú to len klebety,“ povedal manažér Gabriele Uboldi pre portál šport24.pluska.sk.

K možnému presunu trojnásobného majstra sveta do niektorého z tímov z Arabského polostrova sa pre šport24.pluska.sk vyjadril aj šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara.

"Doteraz to bolo tak, že keď sa niečo takéto šuchlo, neskôr sa to aj potvrdilo. Či už to bolo v prípade Tinkoff Saxo alebo Bora-Hansgrohe. Treba však dodať, že Peter Sagan príliš nevyhľadáva zmeny. Beriem to skôr ako hlasnú úvahu niektorého zo športových riaditeľov,“ myslí si Privara.

V súvislosti so Saganom sa uvažuje aj o jeho prvej účasti na Giro d'Italia a to už v najbližšej sezóne. Sedemnásobný držiteľ zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France oslávi v januári okrúhlu tridsiatku, ale na pretekoch Okolo Talianska nikdy nejazdil vzhľadom na svoj nabitý program na jarných klasikách.

Sagan sa doteraz z pretekov Grand Tour osemkrát predstavil na Tour de France a štyri štarty pridal na španielskej Vuelte.

Zaujímavosťou je, že budúcoročné Giro budú mať na dosah slovenskí fanúšikovia, pretože úvodné tri etapy sa odjazdia v Maďarsku a slávnostný úvod pretekov privíta Budapešť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan