Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osudná zrážka s autom. Holandský talent už možno nebude chodiť

V druhej polovici septembra súťažil holandský cyklista Edo Maas na pretekoch Okolo Slovenska a o dva týždne neskôr vážne spadol na jednorazovom podujatí Il Piccolo Lombardia v Talianska.

18.10.2019 10:25
debata

Stále iba 19-ročný jazdec zoskupenia Development Team Sunweb v nedeľu 6. októbra pri zjazde narazil do auta a odvtedy zostáva ležať paralyzovaný v nemocnici Niguarda v Miláne.

„Poškodenie chrbtice pri páde viedlo k paralýze dolných končatín. Edo stratil cit vo svojich nohách. V tomto momente zostáva nejasné, či sa ešte podarí obnoviť funkčnosť jeho nôh. Bude však bojovať a my dúfame, že to dopadne dobre,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku tímu Sunweb.

Maas utrpel pri páde zlomeniny chrbtice a zranil si aj chrbát a tvár. V milánskej nemocnici podstúpil viaceré operácie a lekári ho niekoľko dní držali v umelom spánku.

„Momentálne je pri plnom vedomí, dobre reaguje na návštevy rodinných príslušníkov a tímových kolegov. Jeho zranenia si vyžiadali operácie, ktoré dopadli úspešne,“ dopĺňa Sunweb.

V auguste tohto roka už cyklistický svet zažil jednu tragédiu. Po páde v 3. etape pretekov Okolo Poľska zomrel 22-ročný Belgičan Bjorg Lambrecht z tímu Lotto-Soudal. Nemecké družstvo Sunweb preto žiada Medzinárodnú cyklistickú úniu (UCI), aby viac dbala na bezpečnosť cyklistov.

„Opäť apelujeme na UCI, aby svoj čas prioritne venovala zabezpečeniu čo najbezpečnejších podmienok pre tímy aj jazdcov. V Sunwebe to bol pre nás veľmi ťažký týždeň. Posielame všetku našu energiu a modlitby smerom k Edovi a jeho rodine.“

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Sunweb #Edo Maas