Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako z atlasu anatómie. Ďalší cyklista zverejnil snímku nohy v cieli

Dlhé kilometre šliapania do pedálov, veľakrát v náročných kopcoch. O tom, že cyklistov dokážu preteky maximálne vyžmýkať, netreba diskutovať. Viacerí elitní pretekári zverejnili na sociálnych sieťach snímky svojich nôh v cieli. Najnovšie vzbudil rozruch príspevok Slovinca Janeza Brajkoviča po jednej z etáp podujatia Okolo Chorvátska.

12.10.2019 09:41
debata (3)
Janez Brajkovič. Foto: SITA/AP, Jim Urquhart
Janez Brajkovič Janez Brajkovič.

Tridsaťpäťročnému jazdcovi tímu Adrial Mobil, ktorý sa vrátil medzi elitu po 10-mesačnom dopingovom treste a boji s bulímiou, na lýtku vidieť každý sval.

„V tomto športe ide o normálny jav. Videla som cyklistov po trojtýždňových pretekoch vo Francúzsku, Taliansku či Španielsku, ktorých nohy vyzerali rovnako,“ povedala Nataša Dešnicová, lekárka chorvátskeho lyžiarskeho tímu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

It's only about not fucking it up now

Príspevok, ktorý zdieľa Jani Brajkovic (@janibrajkovic),

„Ich nohy boli neuveriteľne tenké, bez podkožného tuku a dehydratované, takže bolo možné vidieť každú kosť ako žily na tvári či tele. Svalstvo ste videli ako v atlase anatómie. Cyklista sa, našťastie, z tohto stavu zotaví pomerne rýchlo, otázkou je, ako vplývajú takéto cykly na jeho zdravie,“ pokračovala Dešnicová.

Brajkovič, majster sveta z roku 2004 v časovke do 23 rokov, sa pri návrate umiestnil v celkovom poradí Okolo Chorvátska na 38. mieste. Na britského víťaza Adama Yatesa stratil takmer 20 minút.

Snímka pripomenula Tour de France 2017, keď po jednej z etáp na zverejnil fotografiu svojich zničených nôh tímový kolega Petra Sagana z Bory-Hansgrohe Pawel Poljanski.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

After sixteen stages I think my legs look little tired #tourdefrance

Príspevok, ktorý zdieľa Paweł Poljański (@p.poljanskiofficial),

Trojnásobný majster Českej republiky Petr Benčík vtedy pre denník Sport povedal: „Nie je to normálne. Je to už extrém. Ale Pojanski to trochu nafúkol. Do cieľa prišiel dehydratovaný a doplnil si cukry, čím prišlo k výbuchu energie a prudkej regenerácii. Žily takto vystúpia, pretože sa chladia“.

„Má dve až tri percentá podkožného tuku, takže asi kilogram. Svedčí to o vrcholnej forme, ale zároveň to môže byť na hranici toho, kam vás telo pustí,“ dodal Benčík.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Chorvátska #Pawel Poljanski #Janez Brajkovič