Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drsný pád mladej hviezdy Quick Stepu. Jazdci sa búria

Sobotňajšie jednorazové preteky Tour de l’Eurometropole v Belgicku poznačil nepríjemný pád Álvara Hodega z tímu Deceuninck-QuickStep.

06.10.2019 12:42
debata (3)

Mladý kolumbijský cyklista bol jedným z favoritov na triumf v záverečnom špurte, v ktorom chcel nadviazať na štvrtkovú výhru z podujatia Münsterland Giro v Nemecku.

Vo výjazde z poslednej zákruty sa však zachytil o bariéru a škaredo spadol. Privolaná záchranka ho v stabilizovanej polohe previezla do nemocnice, kde mu diagnostikovali fraktúru ľavého predlaktia a pravého ramena, ako aj dve zlomené rebrá.

Vedenie Quick Stepu informovalo, že 23-ročný Hodeg sa v nedeľu podrobil operácii a sezóna sa pre neho skončila.

Pozrite si video z pádu:

Kritický Trentin

K pádu Hodega sa vyjadrili viacerí kolegovia. Podľa nich sú problémom bariéry, ktoré svojou spodnou časťou zasahujú do vozovky. Najkritickejší zo všetkých bol Talian Matteo Trentin.

„Tieto bariéry sa používajú aj na iných pretekoch. Jazdíme rýchlosťou 60 km/h aj v iných častiach, nielen v cieľovej rovinke. Takýto typ bariér by mali zakázať!“ napísal na twitteri skúsený Talian, ktorý na nedávnych MS v Anglicku bral v pretekoch s hromadným štartom striebornú medailu.

„Nebezpečné boli na svetovom šampionáte, aj na pretekoch Grand Tour. Veď predsa existuje alternatíva. Pre cyklistických šéfov sú však zrejme dôležitejšie iné veci,“ pokračoval Trentin.

„Dĺžka ponožiek, smiešne diskvalifikácie, žiadne výživové doplnky na posledných 20 kilometroch či zákaz vysielačiek na MS – to sú veci, ktoré ich zaujíma viac,“ dodal.

Podobný typ bariér už kritizovali v minulosti viacerí jazdci, mimo iných aj špurtérska hviezda Bory-Hansgrohe Sam Bennett či český veterán Zdeněk Štybar z Quick Stepu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Matteo Trentin #Álvaro Hodeg