Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Yorkshire opäť úradovalo počasie, prvého Holanďana v cieli diskvalifikovali

Američanka Megan Jastrabová triumfovala v piatkových pretekoch junioriek s hromadným štartom na MS v cestnej cyklistike v anglickom Yorkshire.

27.09.2019 14:13 , aktualizované: 20:38
Megan Jastrabová Foto: ,
Megan Jastrabová v cieli MS.
debata

Na 86 kilometrovej trati z Doncasteru do Harrogate zdolala v záverečnom špurte Belgičanku Julie de Wildeovú, tretia bola Holanďanka Lieke Nooijenová.

Na štarte sa predstavili tri Slovensky, najlepšie skončila Radka Paulechová na 28. priečke, Nora Jenčušová bola 59. a Simona Záhorcová, ktorá sa dostala do viacerých kolízií napokon došla do cieľa na 88. pozícii.

Začiatok pretekov poznačili technické problémy viacerých účastníčok, pre ktoré museli štart posunúť. Preteky poznačili viaceré pády, najväčší sa stal 65 km pred cieľom.

Medzi „obeťami“ bola aj Jenčušová, no dokázala vstať a vrátiť sa do pelotónu. Technický záver ovplyvnil dážď, s ktorým sa najlepšie vyrovnala Jastrabová.

Muži do 23 rokov súťažili na trase 173 km z Doncasteru do Harrogate a v šprinte vedúcej 7-člennej skupiny mal v závere najviac síl Holanďan Nils Eekhoff. Napokon sa však víťazom nestal, lebo bol dodatočne diskvalifikovaný pre nedovolenú jazdu v závetrí tímového auta po páde v strednej časti pretekov.

Z nečakanej zlatej medaily sa teší pôvodne druhý Talian Samuele Battistella, zo striebra Švajčiar Stefan Bissegger a z bronzu domáci Thomas Pidcock. Víťaz časovky Dán Mikkel Bjerg finišoval na ôsmom mieste s odstupom 38 sekúnd.

Najlepší z tria Slovákov Matúš Štoček sa posunul na 29. priečku s odstupom vyše 3 minút na víťaza. Adam Foltán a Lukáš Kubiš prišli do cieľa s výrazným mankom 20:35 min na stotreťom, resp. stoštvrtom mieste.

Piatkové preteky poznačilo nepriaznivé počasie. Organizátori preto skrátili trať na 173 km. Pôvodne mali cyklisti po príchode z Doncasteru do Harrogatu absolvovať v cieľovom meste tri okruhy, no išli sa iba dva. Najmä v úvode pretekov husto pršalo.

Výsledky (Doncaster – Harrogate, 86 km):

Juniorky – preteky s hromadným štartom (Doncaster – Harrogate, 86 km): 1. Megan Jastrabová (USA) 2:08,00 h, 2. Julie de Wildeová (Belg.), 3. Lieke Nooijenová (Hol.), 4. Aigul Garejevová (Rus.), 5. Elynor Backstedtová (V. Brit.) všetky rovnaký čas ako víťazka, 6. Noemi Rüeggová (Švaj.), 7. Blanka Katová Vasová (Maď.) obe +3 s, 8. Lea Curinierová (Fr.), 9. Silje Mathisenová (Nór.) obe +5, 10. Magdeleine Millová Vallieresová (Kan.) +7, … 28. Radka PAULECHOVÁ +43, 59. Nora JENČUŠOVÁ +2:10 min, 88. Simona ZÁHORCOVÁ (všetky SR) +13,52

Muži do 23 rokov – preteky s hromadným štartom (Doncaster – Harrogate, 173 km): Muži do 23 rokov (Doncaster – Harrogate, 173 km): 1. Samuele Battistella (Tal.), 2. Stefan Bissegger (Švaj.), 3. Thomas Pidcock (V. Brit.) – obaja rovnaký čas ako víťaz,… 29. Matúš Štoček (SR) +3:02 min,… 103. Adam Foltán, 104. Lukáš Kubiš (obaja SR) +20:35.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v cestnej cyklistike #Megan Jastrabová