Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doráňaný Froome prekvapuje. Pretekať chce už v tomto roku

Štvornásobný víťaz cyklistickej Tour de France Brit Chris Froome zverejnil ambiciózny plán na záver aktuálnej sezóny.

13.09.2019 16:03
Froome Foto: ,
Chris Froome sa po ťažkom zranení cíti už oveľa lepšie.
debata (1)

Rodák z kenského Nairobi v júni spadol v rámci prípravy na jednu z etáp pretekov Critérium du Dauphiné a utrpel vážne zranenia vrátane zlomenín viacerých kostí. Podľa pôvodných predpokladov nemal už v roku 2019 štartovať na žiadnych podujatiach, ale v rozhovore pre The Telegraph zverejnil svoje najnovšie zámery.

Tridsaťštyriročný jazdec sa už pred dvoma týždňami prvýkrát od pádu predstavil na cyklistickom trenažéri, a to napriek tomu, že chôdzu zvláda len za pomoci barlí. „Bolo by skvelé, keby som mohol absolvovať nejaké podujatia v posezónnom období. Pomohlo by mi to, aby som sa mohol vrátiť na profesionálnu scénu a odjazdiť niečo ešte pred januárovým začiatkom ďalšej sezóny,“ uviedol Froome, ktorý svoju pozornosť zameriava na kritérium v japonskej Saitame v závere októbra.

Skúsený Brit po ťažkom páde nestratil chuť dosahovať ďalšie úspechy a na inkriminovanú situáciu z júna si zaspomínal. „Išli sme cez nejakú obec, bola tam dlhá klesavá rovinka a vtedy sa to stalo. Potom mám približne päťminútové okno a nič si nepamätám,“ hovoril Froome, ktorého museli transportovať vrtuľníkom do nemocnice. V nej mu zistili zlomeniny nohy, panvy, rebier, chrbtice a lakťa, ktoré si vyžiadali operačné zákroky.

Dlhodobým cieľom Frooma naďalej zostáva piate víťazstvo na Tour de France, ktoré by rád pridal už v nasledujúcom roku. Práve k „starej dáme“ bude smerovať jeho príprava v najbližších mesiacoch. „Veľa ľudí mi po páde povedalo, že ďalšiu Tour už nikdy nevyhrám. Tým ma však len povzbudili,“ dodal britský cyklista, ktorý by o necelý rok rád bojoval o medaily na olympiáde v Tokiu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome