Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyrovnanejší špurt v histórii? V Bruseli rozhodovali milimetre

Jednorazové preteky Brussels Cycling Classic sa skončili parádnym súbojom najrýchlejších jazdcov. Na cieľovej páske bojovalo o triumf bok po boku až šesť cyklistov.

09.09.2019 09:41
debata

Z výhry sa napokon v belgickej metropole tešil Caleb Ewan (Lotto Soudal), ktorý v tesnom finiši zdolal Pascala Ackermanna (Bora-Hansgrohe) i Jaspera Philipsena (UAE Team Emirates).

Pre Ewana to bol prvý triumf od júlovej Tour de France, na ktorej ovládol tri etapy vrátane prestížneho špurtu na Elyzejských poliach.

„Necítil som sa najlepšie a v stúpaniach som sa trápil. O to viac som rád, že sa mi podarilo zvíťaziť. Kolegovia z tímu odviedli skvelú prácu a mne sa ju podarilo zúročiť. Záverečný špurt som načasoval ideálne,“ vravel šťastný víťaz.

Ewanova premiérová sezóna v drese stajne Lotto Soudal je zatiaľ veľkým úspechom, triumf v Bruseli bol jeho desiatym v aktuálnom roku. Predtým uspel na Okolo SAE, dvakrát na Okolo Turecka, dvakrát na Giro d'Italia, vyhral etapu na ZLM Tour v Holandsku a trikrát sa tešil na Tour de France.

„So sezónou som zatiaľ veľmi spokojný. Verím, že som nepovedal posledné slovo a ešte nejaké úspechy pridám,“ dodal nevysoký Austrálčan.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Brusel #hromadný špurt #Caleb Ewan