Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Siedma etapa Vuelty zatriasla poradím. Valverde sa dočkal

Úradujúci svetový šampión Alejandro Valverde triumfoval v piatkovej siedmej etape cyklistických pretekov La Vuelta a Espaňa. Domáci člen tímu Movistar sa presadil v cieľovom stúpaní zo skupiny kvarteta favoritov, na ďalších priečkach finišovali Slovinec Primož Roglič (Jumbo-Visma) a Kolumbijčan Miguel Angel Lopez (Astana), ktorý sa vrátil na čelo celkového poradia.

30.08.2019 20:38
Alejandro Valverde Foto: ,
Na ilustračnej fotke Alejandro Valverde.
debata

Na jazdcov čakalo 183,2 km z mesta Onda, no najmä päť stúpaní so záverečným výstupom prvej kategórie na Alto Mas de la Costa s dĺžkou 4,1 km a priemerným sklonom 12,3 percenta.

Na poslednom kopci rozbehol zápolenie adeptov na celkové prvenstvo Kolumbijčan Nairo Quintana (Movistar), s ktorým dokázali udržať krok len Valverde, Roglič a Lopez, kilometer pred páskou boli ešte všetci štyria pohromade.

Španiel uspel v záverečnom špurte a pripísal si dvanáste etapové prvenstvo na Vuelte, kde celkovo triumfoval v roku 2009. V profe­sionálnej kariére dosiahol 127 víťazstiev.

"Vyhrať takúto etapu v takejto konkurencii je obrovská radosť. Chcem sa poďakovať môjmu tímu a najmä Nairovi. Snažil sa odpútať od Rogliča a Lopeza, ale obaja sa držali veľmi dobre. Napriek tomu pokračoval v nasadenom tempe a ja som z toho neskôr vyťažil.

Veril som si, veď najhoršie som mohol dopadnúť štvrtý. Vyzerá to tak, že bojovali najsilnejší pretekári tohtoročnej Vuelty," povedal Valverde pre oficiálny web Movistaru.

V cieli malo len sedem cyklistov manko do minúty. Lopez sa vrátil do červeného dresu, o ktorý ho v šiestej etape 72. ročníka pripravil Belgičan Dylan Teuns, priebežne vedie o šesť sekúnd pred Rogličom, Valverde zaostáva o šestnásť a Quintana o 27 sekúnd.

V sobotu je na programe kopcovitých 166,9 km so záverečným zjazdom na trase Valls – Igualada.

Vuelta 2019

7. etapa (Onda – Mas de la Costa, 183,2 km): 1. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar 4:34:11 h, 2. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma – rovnaký čas ako víťaz, 3. Miguel Ángel López (Kol.) Astana Pro Team +6 s, 4. Nairo Quintana (Kol.) Movistar +6, 5. Rafal Majka (Poľ.) Bora-Hansgrohe +42, 6. Ion Izagirre (Šp.) Astana Pro Team +48.

Poradie po 7. etape: 1. Miguel Ángel López (Kol.) Astana Pro Team 28:19:13 h, 2. Primož Roglič (Slovin.) Jumbo-Visma +6 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +16, 4. Nairo Quintana (Kol.) Movistar +27, 5. Rafal Majka (Poľ.) Bora-Hansgrohe +1:58 min, 6. Tadej Pogačar (Slovin.) UAE-Team Emirates +2:36.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alejandro Valverde #Vuelta 2019