Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odložil jeden, nasadol na druhý. Cyklistický obojživelník Poel vyzve Sagana na MS

Holanďan Mathieu van der Poel opäť vymenil horský za cestný bicykel a začal s prípravou na septembrový svetový šampionát v anglickom Yorkshire.

15.08.2019 11:17
Van der Poel Foto: ,
Holanďan Mathieu van der Poel sa po pretekoch v cyklokrose pripravuje na cestné MS.
debata

V súčasnosti jeden z najlepších cyklistických „obojživelníkov“ nebude v súboji o dúhový dres bez šance, pretože 202 cyklistov čaká zvlnená trať, ktorá by mala vyhovovať najmä klasikárom. Svoje kvality rodák z Kapellenu naplno ukázal v jarnej časti sezóny, počas ktorej dosiahol niekoľko vynikajúcich výsledkov.

„Trate majstrovstiev sveta sú niekedy príliš náročné pre mňa alebo ak nie, tak ide o šprint. Myslím si však, že v Yorkshire mi trať bude vyhovovať a mám dobré šance. To je jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol pre svetový šampionát v cestnej cyklistike,“ povedal Holanďan pre portál www.cyclingnews.com. Van der Poel je úradujúcim šampiónom v cyklokrose, ale už dávnejšie sa vyjadril, že sa nebude snažiť o zisk „cyklistickej trojkoruny“ v jednej sezóne.

Van der Poel sa od štvrtka do nedele predstaví na podujatí Arctic Race 2019 v Nórsku. V minulom ročníku na týchto pretekov vyhral dve etapy a v celkovej klasifikácii obsadil 12. miesto.

Priznal však, že adaptácia na cestnú cyklistiku nebude jednoduchá. „Pre telo to bude šok. Bude čudné byť späť na cestnom bicykli. Zvyčajne to trvá jeden alebo dva dni, aby som sa cítil dobre. Etapy sú oveľa dlhšie. V posledných týždňoch som neabsolvoval dlhé preteky, takže to bude najťažšie,“ povedal 24-ročný Holanďan.

Potenciál cyklistu pôsobiaceho v tíme Corendon – Circus dokazujú aj jeho tohtoročné výsledky. Na prestížnych pretekoch Okolo Flámska skončil štvrtý, premožiteľa nenašiel na Brabantskom šípe a po fantastickom závere vyhral klasiku Amstel Gold Race. V oboch prípadoch nechal za sebou aj aktuálnu cyklistickú jednotku Juliana Alaphilippa.

Okrem toho ukázal schopnosť presadiť sa v hromadnom špurte na klasike Gent-Wevelgem, kde skončil piaty a zdolal napríklad aj ostatných dvoch európskych šampiónov Eliu Vivianiho a Mattea Trentina.

TV Pravda: Peter Sagan zavítal do Bratislavy. Na nábreží Dunaja sa stretol s fanúšikmi a odpovedal na otázky novinárov

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v cyklistike #Mathieu Van der Poel