Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slová, ktoré bolia. Priateľka mŕtveho cyklistu prežíva muky

Najbližšia rodina, priateľka, kamaráti, kolegovia, ale napokon aj celý pelotón. Smrť 22-ročného Belgičana Bjorga Lambrechta na pretekoch Okolo Poľska zranila mnohých.

07.08.2019 17:20
debata

V prvom rade jeho rodičov, ktorí ho čakali v cieli 3. etapy. A potom aj priateľku Carminu Clipeaovú. „Milý parťák, miláčik a najlepší priateľ. Žiadne slová nemôžu opísať, ako veľmi mi chýbaš. Je vo mne prázdnota, veľká diera,“ píše sa v správe pôvabnej študentky dietetiky na sociálnej sieti Instagram.

Jej partner utrpel v pondelok ťažký pád. Bruchom dopadol priamo na betónovú výpusť a aj napriek okamžitej lekárskej pomoci vážnym vnútorným zraneniam v nemocnici podľahol. „Budeš mi chýbať, ako hviezdam chýba slnko na rannej oblohe. Bol si moje šťastie!“ dodala.

Riaditeľ pretekov Okolo Poľska Czeslaw Lang na margo nehody povedal: „Nebol to pád v stokilometrovej rýchlosti v zjazde z kopca, čo sa občas stáva. On zišiel z neznámeho dôvodu z obyčajnej širokej cesty. Cyklistika je šport, v ktorom riskujete veľa. Je mi to veľmi ľúto.“

Medzi prvými cyklistami, ktorí prejavili kondolenciu, bol skúsený nemecký šprintér André Greipel. „Odpočívaj v pokoji Zápalková škatuľka. Nemôžem uveriť, aký tragický dokáže byť náš šport. Všetky moje myšlienky sú s Bjorgovou rodinou,“ napísal Greipel na Twitteri.

Zatiaľ čo rodičia Lambrechta dianie v Poľsku sledovali na mieste, Clipaeová trúchlila doma: „Bol si moje šťastie. Stále nemôžem uveriť, že si nás tu nechal osamotených. Daj nám silu, aby sme sa s tým vyrovnali. Budeš mi chýbať. Milujem ťa navždy, anjelik môj,“ dodala na Instagrame.

debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Poľska #Bjorg Lambrecht